Kara tabloda yer kalmadı: Bir günde 4 kadın daha!

Türkiye'de cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle her gün en az bir kadın eşleri yada sevgilileri tarafından öldürülüyor. Geçtiğimiz ay 40 kadın katledildi, 22 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu... Kara tabloya 4 ayrı şehirden Belen, Şükran, Bilge ve Zeliha'nın isimleri eklendi. Ankara ve Nevşehir'de iki kadın şüpheli şekilde hayatını kaybederken, Manisa ve Gaziantep'te yaşayan iki kadın boşanma aşamasındaki ve eski eşleri tarafından sokak ortasında katledildi.

Kara tabloda yer kalmadı: Bir günde 4 kadın daha!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu mayıs ayı kadın cinayetlerine ilişkin verileri paylaştı. Sadece geçtiğimiz ay 40 kadın katledildi, 22 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın cinayetleri karnesi giderek ağırlaşıyor, Ankara Manisa, Gaziantep ve Manisa'da 4 kadın erkekler tarafından hayattan koparıldı...

YER ANKARA: BELEN SİLAHLA KATLEDİLDİ

Ankara'da silahla vurulan 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun hayatını kaybetti. Çankaya İlçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidanstan Kadın Destek Uygulamasına (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine polis ekibi sevk etti.

Bu sırada söz konusu adresten 112’yi telefonla arayan bir kişi, kız arkadaşının silahla intihar ettiğini bildirdi.

bbb.jpg

ASANSÖR KAPISININ ÖNÜNDE BULUNDU

Olay yerine sevk edilen polis ekibi, 24 yaşındaki avukat Coşğun’u asansör kapısı önünde yerde yatar halde buldu. Ankara Barosuna kayıtlı avukat Coşğun’un göğüs bölgesinin sol altından silahla vurulduğu belirlendi.

Bu sırada olay yerine gelen 112 ekipleri, kadına kalp masajı uyguladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan kadın, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KAN İZLERİ TESPİT EDİLDİ

İhbarın geldiği evde yapılan incelemede, yatak odasında kan izleri tespit edildi. Olayda kullanılan silah da yorganın arasında bulundu.

ERKEK ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Polis, olayın ardından Coşğun’un erkek arkadaşı Muhammet B’yi gözaltına aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlı ifadesinde, olayın intihar olduğunu öne sürdü.

Yaklaşık bir aydır söz konusu evde kaldıklarını belirten Muhammet B, banyoda bulunduğu sırada odadan silah sesi geldiğini, yatakta yaralı gördüğü kız arkadaşını kucağına alıp asansörün önüne kadar getirdiğini ve 112 ekiplerine haber verdiğini iddia etti.

Emniyette ifade işlemleri süren zanlının başka bir ilde otel işlettiği, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

YER MANİSA: ESKİ EŞİ TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, iddiaya göre kısa süre önce boşanan ve bir çocukları bulunan Şükran Dalmış ile İsmet Dalmış sokak üzerinde tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce İsmet dalmış, belinden çıkardığı tabanca ile eski eşine art arda ateş etti.

Şükran Dalmış, vücuduna isabet eden çok sayıda kurşun ile kanlar içerisinde yere yığıldı. İsmet Dalmış, olay yerinden birkaç metre uzaklaştıktan sonra bu kez tabancayı kendi başına dayayıp ateşledi.

Erkek olay yerinde hayatını kaybederken Şükran Dalmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ADLİYE ÇIKIŞI TAKİP EDİP ÖLDÜRDÜ

Gaziantep’te Mertcan Köse isimli erkek boşanma aşamasındaki eşi Bilge Köse ve kayınpederi Ertuğrul Kaya’yı adliye çıkışında takip ederek katletti.

Bilge Köse ve Mertcan Köse’nin geçen hafta boşanma duruşmalarının olduğu ve bugün de adliyeye bir evrak imzalamaları için çağrıldıkları öğrenildi.

kaddd.jpg

KATİL ZANLISI ARANIYOR

Mertcan Köse’nin adliyedeki işlemler sonrası takip edip cinayeti işlediği belirtildi. Polis ekipleri, Mertcan Köse’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, baba ve kızı otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

tt.jpg

YİNE PENCERE YİNE ŞÜPHELİ ÖLÜM!

Son acı haber de Nevşehir'den geldi. Şüpheli kadın ölümü, saat 10.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Uçar Sokak üzerinde bulunan 6 katlı binanın son katında meydana geldi. İddiaya göre, evde yalnız bulunan evli 2 çocuk annesi Zeliha Usalan, henüz bilinmeyen bir nedenle oturma odasındaki pencereden zemine düştü.

ccc.jpg

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Usalan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kadının cenazesi otopsi işlemleri için Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER