Kaza Yapan Büyükşehir Belediyesi Şoförünün Kanında Uyuşturucu Kesinleşti

Samsunsonhaber'in gündeme getirdiği kaza ile ilgili Şok Belge! Samsun Büyükşehir Belediyesi şoförünün kanında uyuşturucu olduğu kesinleşti.

Kaza Yapan Büyükşehir Belediyesi Şoförünün Kanında Uyuşturucu Kesinleşti

Samsun'un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesinde Büyükşehir Belediyesine ait otobüs, bir kafenin önündeki lüks araçların içine dalarak ağır hasara yol açtığı kaza sonra trafik polisleri tarafından yaptırılan olağan alkol testi sırasında kanında uyuşturucu madde çıktığına dair iddialar belgelendi.

Samsunsonhaber'in eline geçen belgeye göre sürücü S.Y.'nin kan testlerinde yasaklı uyuşturucu maddeye rastlandı.

Bu durumda kamuya ait bir toplu taşıma aracını kullanan ve her gün binlerce Samsunlu'nun canını emanet ettiği sürücüyle ilgili yanıt bekleyen yeni sorular ortaya çıktı.

Kamuoyunun cevaplarını merak ettiği sorular şunlar:

1-Sürücü S.Y. ne zaman ve kim tarafından işe alındı. İşe alınırken sağlık raporu istendi mi?

2-Sürücü S.Y.'den başka alkol veya uyuşturucu kullanan Büyükşehir Belediyesi şoförü ya da tramvay makinisti var mı?

3-Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülerin kan ve idrar testleri düzenli yapılıyor mu? Yapılıyorsa nasıl tespit edilemedi? Tespit edildiyse neden otobüs sürmesine izin verildi?

4-Kendi otobüs sürücüsünü denetlemeyen Büyükşehir Belediyesi, hat minibüslerinin ve çocularımızı emanet ettiğimiz öğrenci servis minibüslerinin sürücülerini denetliyor mu?

5-Tam da Büyükşehir Belediye başkan adaylarının belirleneceği sırada Başkan Mustafa Demir'i zor duruma düşüren bu skandala yol açan bürokratlar görevinin başında kalmaya devam mı edecek? Yoksa sürücünün işten çıkartılarak hakkında soruşturma açılmasıyla mı yetinilecek?

6-Kısa bir süre önce tartışmalı bir tramvay kazasında iki trenini kaybeden Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma hizmetlerinin güvenliğini sağlamak için alınan önlemler yeterli mi?

samsunsonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER