Osmaniye'de korkutan deprem! Çok sayıda ile hissedildi

Osmaniye'de korkutan deprem! Hatay, Adana ve Gaziantep'te de hissedilen depremin şiddeti 5.1!

Osmaniye'de korkutan deprem! Çok sayıda ile hissedildi

Son dakika deprem haberleri: Osmaniye ve Adana'da korkutan deprem! Osmaniye, Adana, Hatay ve Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar deprem paniği yaşadı. AFAD, depremin merkez üssünün Osmaniye olduğunu açıklarken şiddetini de 5.1 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 5.0 olarak duyurdu. Depremle ilgili AFAD ve Osmaniye Valisi Yılmaz'dan açıklamalar geldi. Dr. Ahmet Ercan ise Osmaniye'nin en kritik yerlerden olduğunu ve bunun beklenen bir deprem olduğunu söyledi.

Son dakika haberi: Osmaniye'de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi çevre illerden de hissedildi. AFAD saat 18.48'de Düziçi'nde meydana gelen depremin derinliğini 7 km olarak duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 5.0 olarak duyurdu.

SON DAKİKA: 5.1 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM KORKUTTU! ADANA, GAZİANTEP VE HATAY'DA HİSSEDİLDİ

Osmaniye merkezli deprem Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş gibi birçok şehirde hissedildi. Vatandaşlar yaşadıkları paniği sosyal medyadan dile getirdi.

İşte depremin meydana geldiği nokta:

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Osmaniye’deki deprem anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Büyük panik yaratan depremle ilgili AFAD bir açıklama yaptı. AFAD'dan yapılan ilk açıklamada "Geçmiş olsun Osmaniye. Düziçi ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

VALİ YILMAZ: TARAMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz da Twitter hesabından depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Vali Yılmaz açıklamasında "Merkez Üssü Osmaniye Düziçi İlçemizde meydana gelen 5.1 şiddetinde ki depremle ilgili şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yoktur. Taramalarımız devam etmektedir." dedi.

"BİR EVİN DUVARLARINDA ÇATLAKLAR OLDUĞU İHBARI ALINDI"

Vali Yılmaz bir sonraki açıklamasında ise "Osmaniye'mizde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber alınmadı. Sadece Düziçi İlçesi Çerçioğlu Köyünde bir evin duvarlarında çatlaklar olduğu ihbarı alındı. Ekiplerimiz yönlendirildi." dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Osmaniye Düziçi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, şu an itibarıyla, 6 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir. Osmaniye halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah tüm afetlerden korusun."

"OSMANİYE EN KRİTİK YERLERDEN BİRİSİ"

Korkutan deprem sonrası uzmanların yaptığı açıklamalar da merakla takip ediliyor. İTÜ Öğretim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin hemen ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Her depremin ardından birileri ben demiştim der ya, ben de onlardan bir tanesiyim. Malatya depreminin ardından gerginliğin bir kısmı kuzeye bir kısmı güneye gitmişti. Osmaniye en kritik yerlerden birisi. Güneydeki gerginlik Osmaniye üzerine gitmişti. Osmaniye 3 tane ana kavşağın ortak noktası. O yüzden Osmaniye'de bu deprem beklenen bir depremdi."

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Osmaniye'deki depremin ardından halk paniğe kapılarak sokaklara çıktı ve beklemeye başladı. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinden kaçtıklarını ve sokağa çıktıklarını söyledi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: O HATLAR DAHA ÇOK STRES BİRİKTİRMEKTEDİR

Depremlerle ilgili açıklamalarıyla sık sık gündem olan ve yakından takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de vatandaşların büyük panik yaşadığı depremle ilgili bir paylaşım yaparak değerlendirmelerini aktardı. Görür paylaşımında "Arkadaşlar demin Osmaniye, Çerçioğlu/Düziçi’nde 5,0 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonu içerisinde. Daha önceden de belirttiğimiz gibi, bu fay zonunun Çelikhan-Erkenek, K. Maraş-Adana hattı daha çok stres biriktirmektedir. Geçmiş olsun. Sevgiyle." ifadelerine yer verdi.

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER