Skandallara bir yenisi eklendi: Ayasofya'ya 'ağır tonajlı' tahribat

Kapıların yenmesiyle gündeme gelen Ayasofya'ya son zamanda verilen zararlar gündemden düşmek bilmiyor. Son olarak caminin temizlenmesi için içeriye sokulan platformun ağırlığı nedeniyle mermerleri kırarak tahrip ettiği iddia edildi.

Skandallara bir yenisi eklendi: Ayasofya'ya 'ağır tonajlı' tahribat

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ismiyle 24 Temmuz 2020 tarihinde resmen ibadete açılan Ayasofya, son dönemde tahribat haberleriyle gündeme geliyor.

Bazı kimselerin büyü inanışları nedeniyle Ayasofya'nın kapılarını ve bazı parçalarını yediği iddiaları dikkat çekmişti.

"MERMERLER KIRILDI"

Görevlilerin Cumhuriyet'ten Sena Tufan'a aktardığı bilgilere göre içeride kalabalığı kontrol edebilmek için giriş kapısı zaman zaman kapatılıyor.

Tufan'a konuşan Tur rehberi Özlem Kabasakal, içeriye temizlik yapmak için makaslı platform sokulduğunu ve bu platformun caminin mermerlerini birçok yerden kırdığını iddia etti.

"İÇERİSİ PANAYIR YERİ GİBİ"

Kabasakal ayrıca içerisinin çok kalabalık olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu tarihi yapıya çok büyük zarar veriliyor. Ayasofya müzeyken büyük bir saygı içerisinde ziyaret ediliyordu. İçerisi şu an panayır yeri gibi."

X-ray CİHAZLARI TEKRAR AKTİF

Son olarak camiye girişte bulunan müze zamanından kalma ve Ayasofya camiye dönüştürüldüğünden beri kullanılmayan X-ray cihazlarının yaklaşık iki haftadır aktif olduğu öğrenildi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER