TL'deki değer kaybı tatilcilerin rotasını değiştirdi: Turistler için en ucuz tatil yeri Türkiye

Türk Lirası'ndaki hızlı değer kaybı nedeniyle turistler tatil rotasını Türkiye'ye çevirdi. İngiliz basınının yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin Avrupa'nın en ucuz yerlerinden biri olduğu belirtildi. Ayrıca Marmaris'in, yiyecek, içecek ve alışveriş fiyatları açısından diğer yerlere göre en düşük seviyede olduğuna dikkat çekildi.

TL'deki değer kaybı tatilcilerin rotasını değiştirdi: Turistler için en ucuz tatil yeri Türkiye

Türk Lirası'ndaki hızlı değer kaybı, yurt dışındaki tatilcilerin Türkiye'ye olan ilgisini artırıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma, Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle Türkiye'nin İngilizler için oldukça ucuz hale geldiğini ortaya koydu.

Daily Mail gazetesi, turistler için en ucuz tatil yerinin Türkiye olduğunu yazdı. Türkiye'deki tatil merkezlerinde üç öğün yemeğin sadece 55 sterlin (1900 TL) olduğu belirtilen haberde, yeni bir araştırmaya göre Türkiye'nin en ucuz tatil yerleri listesinde 1. sırada yer alan Bulgaristan'ı geride bıraktığı ifade edildi.

‘ENFLASYON VE İSTİKRARSIZ EKONOMİ’

Yemek, güneş kremi ve plaj malzemeleri dahil 12 ürün üzerine yapılan fiyat analizinde, Türk sahilleri en ucuz tatil noktaları olarak belirlendi. Özellikle aileyle çıkılan tatillerde Türkiye'nin Avrupa'nın en ucuz yeri olduğunu yazan Daily Mail, turistik bölgelerle ilgili araştırmaya göre yiyecek, içecek ve alışveriş fiyatlarının en düşük olduğu yerin de Marmaris olduğunu aktardı.

Analizde Portekiz'in Algarve bölgesi 2. sırada, Bulgaristan ise 3. sırada yer aldı. En pahalı tatil yeri ise İspanya'nın tatil merkezi İbiza oldu.

Çalışmada, Türkiye'nin yüksek enflasyondan ve istikrarsız ekonomiden kaynaklandığına dikkat çekildi. Sterlin'in son dönemde TL karşısında yüzde 64 değer kazandığı vurgulandı.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER