Ukrayna Putin için bataklığa döndü

Rusya ordusunun Ukrayna'da yaşadığı büyük kayıplar artık Moskova'nın da itiraflarına yansırken, ağır bilançoyu ABD açıkladı.

Ukrayna Putin için bataklığa döndü

Rusya ordusunun Ukrayna'da yaşadığı büyük kayıplar artık Moskova'nın da itiraflarına yansırken, ağır bilançoyu ABD açıkladı. Bu savaşta kimsenin cephede galip gelemeyeceğini ve müzakere masasına oturulması gerektiğini belirten ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley "Hayatını kaybeden ve yaralanan Rus askeri sayısı 100 binden fazla" dedi. Milley, Ukrayna tarafında da kayıpların sayısının aşağı yukarı aynı oranda olduğunu bildirdi.

Ukrayna Savaşı'nda her iki tarafın çok fazla asker kaybettiğini dile getiren ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, bu savaşta kimsenin cephede galip gelemeyeceğini ve müzakere masasına oturulması gerektiğini belirtti.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Ukrayna Savaşı'nda bugüne dek gerek Rusya'nın gerekse Ukrayna'nın büyük kayıplar verdiği bildirildi. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, konuya dair açıklamasında "Hayatını kaybeden ve yaralanan Rus askeri sayısı 100 binden fazla" dedi. Milley, Ukrayna tarafında da kayıpların sayısının aşağı yukarı aynı oranda olduğunu bildirdi.

ABD İLK KEZ RAKAM TELAFFUZ ETMİŞ OLDU

Orgeneral Milley, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 40 bin kadar da sivilin yaşamını yitirdiğini değerlendirdiklerini söyledi. Bu, şimdiye kadar bir Batılı yetkili tarafından yapılan en yüksek ölü ya da yaralı tahmini. Milley, kayıpların boyutunun Moskova ve Kiev’i müzakere masasına oturmaya ikna edebileceğini de söyledi.

Milley'in açıklamaları ile bugüne dek Amerikan ordusu tarafından Ukrayna Savaşı'ndaki asker kayıpları ile ilgili ilk kez net bir rakam telaffuz edilmiş oldu. DW Türkçe'nin aktardığına göre ancak söz konusu rakamlar, bağımsız kişi ya da kurumlar tarafından teyit edilmiş değil.

NE RUSYA NE DE UKRAYNA CEPHEDE KAZANACAK DURUMDA DEĞİL

ABD Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Mark Milley, şu an itibarıyla ne Rusya'nın ne de Ukrayna'nın savaşı kazanabilecek durumda olmadığını ve bu savaşı bitirmek adına 'daha farklı yöntemlere" başvurulması gerektiğini belirterek, taraflara müzakere masasına oturma tavsiyesinde bulundu.

Moskova, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile askerlerini Ukrayna'nın güneyindeki Herson kentinden ve Herson bölgesinin bazı kesimlerinden çekeceğini duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Rusya'nın bu açıklamasına temkinli yaklaşarak, Rus ordusunun Herson'dan, savaşmadan çıkmasının mümkün görmediğini dile getirmişti.

'MOSKOVA SAVUNMA HATTI KURMAK İÇİN HERSON'DAN ÇEKİLİYOR'

Orgeneral Mike Milley, Herson’dan çekilmeye ilişkin de emareler olduğunu söyledi. Rusya’nın 20 - 30 bin arasında askerinin şehirde olduğunu kaydeden Milley, “Ben Dinyeper Nehri’nin güneyinde savunma hattı oluşturmak istediklerini düşünüyorum” dedi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER