Yeniden hızla yaklaşmaya başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da yarın öğleden sonra şiddetli yağışların etkisini artıracağını, çarşamba günü ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği açıkladı. Olumsuz hava şartları Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde etkili olacak.

Yeniden hızla yaklaşmaya başladı

Kötü hava şartları bir çok şehrimizde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da yarın öğleden sonra sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı.

Yağışların Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların Çarşamba günü zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Çarşamba gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bugün Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış etkili olacak. Rakımı 600 metre üzeri yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bugün yağışların akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de, yarın sabah saatlerinde Adıyaman'da etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yetkililer, "Buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesi, kıyılarda sel, su baskını ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalıdırlar" uyarısını yaptı.

YENİÇAĞ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER