13 İLE BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ

Tekirdağ’da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’a Büyükşehir olacağı müjdesini verdi. Nüfusu 750 bini geçen 13 ile heyecan sardı

13 İLE BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ
13 İLE BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ

Tekirdağ’da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’a Büyükşehir olacağı müjdesini verdi. Nüfusu 750 bini geçen 13 ile heyecan sardı.

Nüfusu 750 bini geçen 13 ilin Büyükşehir statüsüne kavuşması ile ilgili hem başbakan hem partisinden açıklamalar geldi. Büyükşehir olmayı bekleyen Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Trabzon’u heyecan sardı. Başbakan Erdoğan “Artık Tekirdağ Büyükşehir oluyor. 2014 seçimlerine Tekirdağ Büyükşehir olarak giriyor. Büyükşehirlerde belediyecilik denilince akla, AK Parti gelir. Bu iş bizim işimiz. Gereği neyse yaparız. 1950'den 2002 yılına kadar, her ay 16 ayda bir seçim yapıldı. Bu bir felakettir. 16 ayda bir seçim yapılan ülkede istikrarı sağlayamazsınız, çözüm üretemezsiniz”dedi.

TASARI MECLİSE GELİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bazı illeri büyükşehir yapacak kanun teklifinin Haziran ayında TBMM gündemine geleceğini belirtti. Ünal, Büyükşehir çalışmasının son aşamaya geldiğini ve Haziran ayı içerisinde TBMM gündemine geleceğini ifade etti. Çalışma ile ilgili son rötuşların yapıldığını kaydeden Ünal, "Bazı büyük ve merkeze uzak ilçelerin durumu gözden geçiriliyor. Alternatif bir çözüm bulunabilir mi diye düşünülüyor. Bu konuda bir çözüm bulunmasını umuyorum. Sonra TBMM gündemine gelecek." dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
cengawer
cengawer - 12 yıl Önce

anladıkta mardin nasıl büyükşehir oluyor ili köyleri ile birlikte toplasan il+ilçeler+köyler ancak 750 000 olur

SIRADAKİ HABER