18 AĞUSTOS MEB'DE BÜYÜK GÜN

Bu yaz çok sıcak geçecek diyenler haklı çıktılar özellikle eğitim çalışanları için oldukça sıcak bir yaz yaşıyoruz

18 AĞUSTOS MEB'DE BÜYÜK GÜN
14 Mart 2014 tarihinde yayımlanan resmi gazetede torba kanunla Milli Eğitim Bakanlığındaki tepeden tırnağa tüm idari kadrolar şube müdürlüğü dışında kanunla görevden alındı.14 Mart 2014 tarihi itibariyle 4 yılını dolduran okul müdürleri geçici bir madde ile 13 Haziran 2014 tarihine kadar okullarında geçici olarak görevlendirildi. Bir taraftan il müdürlüklerine bir taraftan ilçe müdürlüklerine bir taraftan da il milli eğitim müdür yardımcılıklarına görevlendirmeler yapıldı. Görevden alınan il müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri eğitim uzmanı oldular. Eğitim uzmanlarının görev tanımı ve neler yapacağı ile ilgili olarak ta gerekli açıklamalar yapıldı.

Haziran ayı içerisinde yapılan öğretim yılı sonu öğretmenler kurulunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında yönetici görevlendirilmelerine ilişkin yönetmeliğe göre en kıdemli öğretmen, kıdemi en az olan öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen 2 öğretmen, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclis başkanının Ek-1 formunun ilgili bölümlerini doldurmaları için 14 Temmuzda başlayan süreç 15 Ağustosta sona erdi. Bu forma göre 75 puan ve üzeri alan okul müdürleri isterlerse öncelikli okullarında toplamda 8 yılı geçmeyecek şekilde 18-29 Ağustosta görevlendirilecek. Ancak okullarında görevlendirilemeyecek kişiler ve başka okullarda ya da kurumlarda görevlendirilmek isteyenler 1-12 Eylül arasında yapacakları 10 tercih üzerinden değerlendirilecekler. 15 Eylülden sonra müdürlüğe ilk defa görevlendirilme ve yeniden görevlendirilme süreci başlayacak ve aralık ayına kadar sürecek. Müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirmeler ise 8-19 Aralık döneminde yapılacak.

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılının neredeyse ilk yarıyılının tamamını içine alan süreç eğitim camiasını rahatsız edecektir. Bu uzun süreç dışında baraj puanını aşamayan okul müdürlerinin mahkeme başvuruları yanında sendikaların bu konudaki girişimlerini düşündüğümüzde epey heyecanlı yeni bir dönem olacaktır. Ek-1 değerlendirme formunu incelediğimizde yüzde doksanı sübjektifkriterlerden oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu formu hazırlayanların gözüyle bakılırsa paydaşlarının onayını alamayan okul müdürlerinin müdürlüğü sona erecek. Burada ilçe milli eğitim müdürlüklerine önümüzdeki dönemde çalışmak istemediği müdürleri devre dışı bırakma hakkı tanınmaktadır. Bu duruma düşecek kişilerin kendi okullarından başka okullara yer değişikliği konusunda kolaylaştırıcı olunmalıdır.Yeniden ve ilk defa atamalara başvuracak olan kişiler Ek-2 puan üstünlüğüne göre mevcut okul müdürlüğü normunun 3 katı başvuru alınacak. İl milli eğitim tarafından yapılacak sözlü sonuçlarına göre boş eğitim kurumlarına görevlendirmeler yapılacak.

Bu yaz çok sıcak geçecek diyenler haklı çıktılar özellikle eğitim yöneticileri için oldukça sıcak bir yaz yaşıyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte müdürlerin bir kısmı giderken bir kısmı ise başka okullara görevlendirilecek. Yine 4 yılını dolduran okullardaki müdür yardımcıları ise okul müdürünün teklifi üzerine aralık ayı içerisinde ya kendi okullarında ya başka okullarda yeniden görevlendirilebilecek. Bu arada müdür yardımcısı olarak görev alamayacaklar ise öğretmenliğe devam edecekler. Ağustos ayı şanlı tarihimizde zaferler kazandığımız bir aydır.1071 Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferi bu ayda, Milli mücadelenin çok önemli bir zaferi Büyük Taarruz yine bu ayda kazanılmıştır.4 yılını dolduran okul müdürlerinin Ek-1 formuna göre puanları ise 18 Ağustosta il milli eğitim müdürlükleri tarafından açıklanacak. Milletin meclisinde kanunla görevden alınan okul müdürlerinden tamam ya da devam diyecekler bu gün belli olacak. “Meb ’de büyük tasfiye” ya da “Kadrolaşmanın böylesi görülmedi” gibi gazete manşetleri görürseniz sakın şaşırmayın.30 Mart ve 10 Ağustos tarihlerinde yapılan seçimler bu olan bitenlerin etkisinin görülmediği seçimler oldu. Çünkü henüz dananın kuyruğu kopmamıştı. Ancak dananın kuyruğu kopunca esas yansımaları hep birlikte göreceğiz. Haydi hayırlısı…

İlhami FINDIK
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
adalet
adalet - 10 yıl Önce

ilçe milli eğitim yetkililerini adaletini,akp yöneticilerinive de sayın valilerin adaletin göreceğiz.

SIRADAKİ HABER