18 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA

Hükümet ile sendikalar anlaştı belediyelerde çalışan sözleşmeli personele kadro yolu açıldı.

18 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA
 

Bakan:Belediyelerdeki Sözleşmelilere Kadro Verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik belediyelerdeki sözleşmeliler konusunun en kısa zamanda nihayetlendirileceğini, konu ile ilgili çalışmanın son aşamaya gelindiğini ifade etti.Çalışma Bakanlığında devam eden, Toplu sözleşme görüşmelerinde  hizmet kolu sendikaların talepleri de görüşüldü.
 
Toplantıda Bem Bir Sen adına katılan  Genel Başkan Mürsel Turbay  hizmet koluna ilişkin   talepleri Bakan Faruk Çelik’e aktardı ve madde madde anlattı.
 
Toplantıdan Bem-Bir-Sen adına çıkan önemli gelişmenin  ilki, bir yildır her platformda dile getirilen ve toplu Sözleşme görüşmelerinin ana maddelerinden olan belediyelerdeki sözleşmeliler konusunun hala bir netliğe kavuşmadı  dile getirilmesi ajanskamu karşılık buldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik  belediyelerdeki sözleşmeliler konusunun en kısa zamanda nihayetlendirileceğini, konu ile ilgili çalışmanın son aşamaya gelindiğini   ifade etti.
 
Bem-Bir-Sen'in yetkili olduğu, yerel yönetimler konusunda yapılan oturumda elde edilen diğer önemli kazanımlar şunlar oldu
 
-Hizmet kolumuzla ilgili 5302,5393,5216 sayılı kanunlarda yer alan”Performans İkramiyesi”ndeki katsayıların artırılması kararlaştırıldı.
 
-Maktu Mesai’lerde artış yapılması ve yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı.
 
-Sözleşmelilere ödenen ek ödemenin meclis kararına gerek olmadan direk olarak maaşlara yansıtılarak  ödenmesi , 
 
gibi birçok konuda mutabık kalındı ancak diğer taleplerle ilgili olarak  görüşmelerin Cumartesi günü Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığında ajanskamu iki komisyonda devam etmesi kararlaştırıldı.
 
Kamu İşveren kurulunca teklif edilen Sosyal Denge Tazminatı tavanının EYDMA %50 olarak teklif edilmesine rağmen (0.066187x9500 *0.50  hesaplanmaktadır ve  317.23 tl dir ) Bem Bir Sen tarafından kabul edilmedi. Konu üzerinde çalışma yaparak pazartesi yapılacak toplantıda  karar bağlanması konusunda mutabık kalındı.
 


18 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA

Hükümet ile sendikalar anlaştı belediyelerde çalışan sözleşmeli personele kadro yolu açıldı.

Sözleşmeli personele kadro: Başbakan’ın söz vermesine rağmen uzun süredir kadro alamayan belediyelerdeki sözleşmeli 17 bin 800 personel kadroya geçirilecek.
 
 
4 LİRA YEMEK YARDIMI
 
Sözleşmeliye öğle yemeği: Memurlar gibi kamudaki 150 bin sözleşmeli personele de öğle yemeği yardımı yapılacak. Böylece öğle yemeği için 5 lira ödeyen sözleşmeli, sadece 1 lira ödeyerek yemek yeme imkanına kavuşacak. 
 
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAKAN KELLESİZ
HAKAN KELLESİZ - 12 yıl Önce

HAYIRLI OLSUN

SIRADAKİ HABER