2014 TEOG' DA VELİLERİN İZLEYECEĞİ YOL HARİTASI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014 TEOG sonuçlarına göre, velilerin izleyeceği yol haritasını yayınladı ...

2014 TEOG' DA VELİLERİN İZLEYECEĞİ YOL HARİTASI
2014 TEOG’da Velilerimizin İzleyecekleri Yol Haritası Aşağıda Belirtilmiştir
 
1-Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması 2014 Yılı Yerleştirme Sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr/ adresinde yayınlamıştır.
2-Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında ortaöğretim kurumları 9.sınıf NAKİL işlemleri, boş kontenjan ve taban puan bilgilerihttps://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx  adresinde yayımlanmıştır.
3-Öğrenci Velilerimiz TEOG yerleştirme işlemlerini    “2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Ve Yerleştirme e-Kılavuzu” nun 12. sayfasının 2.6. Nakil İşlemleribaşlığında belirtilen;
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri ve bu kılavuz esaslarına göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.
Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır.
25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil müracaatları alınacaktır. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.
Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecektir.
Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacaktır.
Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.
Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacaktır.
Özel okullara geçmek isteyen öğrenciler, yukarıda bahsedilen nakil sürecine bağlı kalmaksızın istedikleri zaman nakil başvurusunda bulunabilecektir.
 
4- İtirazlar;  İnternet Ortamındaki “Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması 2014 Yılı Yerleştirme Sonuçları” sonuç belgesinin altında  https://e-okul.meb.gov.tr/teogsonucsorgula.aspx itiraz linki tıklayarak itirazlarını yapabilirler.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER