21 okul Kültür Bayrağı aldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bölümünce geçen yıl başlatılan “Kültür Bayrağı” projesi kapsamında, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında “Kültür Bayrağı” almaya hak kazanan 21 ilköğretim ve ortaöğretim okuluna ödülleri verildi.

21 okul Kültür Bayrağı aldı

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Müdürlükte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak fark edilen, önemsenen, verimli, kamu yararı bulunan, insan ve birey odaklı birçok projeye imza attıklarını söyledi. İstanbul'un, “Avrupa Kültür Başkenti” olmasının geçen yılla sınırlı olmadığını anlatan Yıldız, “okumak ve kültürel birikimlerimizi sergilemek İstanbul için en öncelikli konularımız arasında” dedi. Yıldız, bu çerçevede “Kültür Bayrağı” projesini ve yapılan çalışmaları önemsediklerini belirtti. Kültür Bölümünden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu da projenin, öğrencilerde, ilgi, yetenek ve güven duygusunu geliştirmeyi, bilimsel düşünme ve inceleme alışkanlığı kazanmalarını ve ileri düzeyde kurum kültürü oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Kültür Bayrağı Projesi'ne 80 okulun başvurduğunu, yapılan değerlendirmede sonucunda 16 ilköğretim ve 5 ortaöğretim okulunun “Kültür Bayrağı” almayı hak kazandığını belirten Uslu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de ilçedeki Kültür Bayrağı alan okul sayısı ve puan üstünlüğünden dolayı 'Kültür Bayrağı Hizmet Plaketi” verileceğini anlattı.

 

2010-2011 eğitim ve öğretim yılında Kültür Bayrağı almaya hak kazanan okullar şunlar:Ataşehir Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlköğretim Okulu, Bahçelievler Özel İstanbul Bilim İlköğretim Okulu, Özel Bakırköy Fatih İlköğretim Okulu, Başakşehir Nurettin Topçu İlköğretim Okulu, Bayrampaşa Mustafa Itri İlköğretim Okulu, Beylikdüzü Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu, Özel Gaziosmanpaşa Şefkat İlköğretim Okulu, Kadıköy Özel İstek Acıbadem İlköğretim Okulu, Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu, Silivri Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, Ümraniye Özel Sabahattin Zaim Anafen İlköğretim Okulu, Ümraniye Özel Sevgi Çiçeği Anafen İlköğretim Okulu, Ümraniye Aşağı Dudullu İlköğretim Okulu, Üsküdar Anafen İlköğretim Okulu, Zeytinburnu Özel Topkapı Fetih İlköğretim Okulu, Zeytinburnu Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu, Bahçelievler Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi, Büyükçekmece Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çekmeköy Özel Alev Lisesi, Fatih İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Küçükçekmece Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi.”




Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER