29 EKİM'DE 4 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Perşembeye gelecek olması çalışanların 4 günlük tatil yapması için fırsat anlamına geliyor. Peki 29 Ekimde kaç gün tatil olacak? Cumhuruyet bayramı sonrası tatil var mı?

29 EKİM'DE 4 GÜN TATİL Mİ OLACAK?
 
Bu sene 29 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. 30 Ekim Cuma gününü de resmi tatile eklemek isteyen çalışanlar haftasonu ile birlikte 4 günlük bir tatil yapmış olacak. Ama bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sabah'ta yer alan habere göre seçimlerin de 1 Kasım Pazar gününe gelmesi 4 günlük tatil planlarını sekteye uğratıyor.
 
 
28 EKİM ÇARŞAMBA YARIM GÜN MÜ?
 
29 Ekim Perşembe gününe geldiği için cuma günü izin alan çalışanlar dört gün tatil yapabilecek. Turizmde 'seçim olmasa' 150 bin kişilik bir 'iç turizm' hareketliliği beklenen bu tarihlerde seyahat talebinin yarı yarıya düşmesi bekleniyor.
 
4 GÜNLÜK TATİL FIRSATI, HEYECANLA RESMİYET KAZANMASI BEKLENİYOR
 
Henüz resmi olarak erken seçim tarihi açıklanmamış olsa da, muhtemelen 1 Kasım Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek ve yaklaşık 59 milyon seçmen oy kullanacak. 1 Kasım turizm için yüksek sezona denk gelmiyor; ancak 29 Ekim cumhuriyet bayramı'nın perşembe gününe gelecek olması milyonlarca çalışan için cuma günü de izin alarak 4 günlük tatil yapma fırsatı anlamına geliyor.
 
"150 BİN EKSTRA HAREKET"
 
Turizm sektörü temsilcilerine göre, 4-5 günlük bu tür tatiller yaklaşık 150 bin kişilik bir ekstra hareketin oluşmasına yol açıyor. "Beyaz Türkler oy kullanmaya dönmüyor, tatiline devam ediyor" görüşüne tam olarak katılmayan turizmciler, seçimin tatile çıkan kişi sayısını da tatil süresini de yakından etkilediğini dile getiriyor.
 
"ERKEN DÖNÜŞ KOYDUK"
 
Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, paket tur harici bireysel seyahatlerin de olması dolayısıyla bu tür tatillerde sayıların çok kolay saptanamadığını söylerken, "Yine de önceki yıllardan elde ettiğimiz deneyimler ışığında 150-200 bin kişilik artı bir hareket beklemek yanlış olmaz. Fakat seçim nedeniyle bu rakam yarı yarıya düşer" diyor. Onaran, herhalükârda tatile çıkacak olanların da pazar günü erken saatte dönerek oy kullanmak isteyeceklerini, bu nedenle kendilerinin de o tarihteki turlara pazar erken dönüş koyduklarını dile getiriyor.
 
"YURT DIŞI TURLARDA İPTAL VAR"
 
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da, seçimin 29 Ekim'in ertesine gelmesinin turizmi olumsuz etkilediğini belirterek "Özellikle yurtdışı turlarda iptaller var. Dönüşte mutlaka oy kullanmak isteyenler çoğunlukta" diyor. Yurtiçi turlarda da dönüş saatini ayarlamak isteyenlerin olduğunu kaydeden Çilsal, şöyle devam ediyor:
 
"Turizm artık kitlesel bir olgu. 300 binler, 500 binlerden bahsediyoruz. Yani arada 3 bin-5 bin kişi tatilden dönüp oy kullanmıyor olabilir, ama toplam içinde çok küçüktür. İç pazardan 150 bin kişilik talep 75 binlere rahat düşecektir."
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER