3 BİN HAKİM VE SAVCININ MALLARINI TEDBİR KONULACAK

3 bin 49 hakim savcının mallarına tedbir talebi

3 BİN HAKİM VE SAVCININ MALLARINI TEDBİR KONULACAK
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma öncesi ve sonrasında yurt dışına kaçan veya yakalanamayan bazı hakim ve savcıların vekalet vererek, mal kaçırma girişiminde bulunulduğunu tespit eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında gözaltı kararı verilen 3 bin 49 hakim ve savcının tüm mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti.
Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre memur Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca açığa alınan 3 bin 49 hakim ve savcının mal varlıklarına tedbir konulması istendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, nöbetçi sulh ceza mahkemesine yapılan başvuruda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 128. maddesi gereğince, şüpheli hakim ve savcıların taşınmazlarına, ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evrakına, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine tedbir konulması talep edildi. Alınan bilgiye göre darbe girişimiyle ilgili soruşturma öncesi ve sonrasında yurtdışına kaçan veya yakalanamayan bazı hakim ve savcılar hakkında daha MASAK raporu alınmadan önce vekaletle mal kaçırma girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği, bu nedenle mahkemeden böyle bir tedbir talebinde bulunulduğu öğrenildi. 
 
 
MASAK raporu şartı
 
CMK’nın 128. maddesinde “Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait; taşınmazlara, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaba, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklara, kıymetli evraka, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, diğer mal varlığı değerlerine el konulabilir” hükmü yer alıyor. 2014’te yapılan değişiklikle, tedbir kararı verilebilmesi için MASAK raporu alınması şart koşulmuştu. 
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER