3 KIZ ÖĞRENCİDEN MÜDÜR YARDIMCISINA TACİZ SUÇLAMASI

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bir lisede 3 kız öğrenci, kendilerini götürdüğü kazan dairesinde taciz ettiğini ileri sürdüğü müdür yardımcısı Y.G. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Y.G., müdür yardımcılığı görevinden istifa edip izne ayrıldı.

3 KIZ ÖĞRENCİDEN MÜDÜR YARDIMCISINA TACİZ SUÇLAMASI

İddiaya göre, 1 ay önce Tarsus İlçesi’ndeki bir liseye müdür yardımcısı olarak atanan 2 çocuk babası 42 yaşındaki Y.G., geçen cuma günü, beden eğitim dersinde 11’inci sınıf öğrencileri E.Ö., S.G. ve A.Ç.’nin yanına gelip, rahatsız olan kızlardan S.G.’ye “Neyin var” diye sordu. Kız öğrencinin “biraz rahatsızım” demesi üzerine, onları kazan dairesine götürdü. Burada sigara yakıp öğrencilere ikram etti. Ancak kızlar, sigarayı almadı. Bu sırada kızları sözlü olarak taciz eden müdür yardımcısı, diğer 2 öğrenciyi yukarı gönderip, hasta olan S.G. ile bir süre daha kazan dairesinde kaldı. Kız öğrenci bir süre sonra ağlayarak dışarı çıktı, ardından da öğrenciler durumu ailelerine anlattı. Cumhuriyet Savcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunan ailenin şikâyeti üzerine hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan Y.G., müdür yardımcılığı görevinden istifa dilekçesi verip sonra da izine ayrıldı.

Kız öğrenciler tacizi anlattı

Olayın şokunu yaşayan bir kız öğrenci başlarından geçtiğini iddia ettiği gelişmeleri şöyle anlattı:
"Müdür yardımcımız aslında tarih dersi öğretmeni. Birkaç kez din kültürü ve ahlak bilgisi derslerimize girmişti. Dersimize lolipop denilen şeker yiyerek girdi. Bize de teklif etti. Biz ilk günden bunu yaptığı için temkinli davranıyorduk. Beden eğitimi dersimizde bahçede yanımıza geldi. Rahatsız olan arkadaşımıza “Senin ilacın bende” diyerek bizi kazan dairesine götürdü. Sonra bizim yanımızda hasta olan arkadaşımıza para teklif etti. Bakışlarıyla bizleri taciz ediyordu."

Koliyle lolipop alıyoruz

Müdür yardımcısı Y.G.’nin taciz iddialarını kabul etmediği ve savunmasında, "Bizim eve lolipop şeker kolilerle alınır. Ben de çok severim. Ama ben öğrencilere lolipop şeker ikram etmedim. Sadece bir kere öğrencinin bir tanesi bana da ikram etti ben de yedim" dediği öğrenildi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir taciz iddiasıyla ilgili idari soruşturma yapıldığını, somut bir durumun ortaya çıkması halinde gerekli işlemin yapılacağını bildirdi.

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada olayın üstünün kapatılmaması gerektiğini belirtti. Yücel, "Okul müdürünün ise olayın duyulmasının ardından sınıfa giderek kız öğrencilere, “Kardeşiniz bile olsa erkeklerle yan yana yürümeyeceksiniz” uyarısı bir zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır. Bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz" dedi.

hürriyet

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER