3K: KAFA, KALP, KOL

Bahçeli: Başbakan kıyak kafa tecrübesini kendisine saklasın

3K: KAFA, KALP, KOL
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 
 
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle: 
 
REYHANLI SORUŞTURMASI 
'Başbakan Erdoğan'ın hali şudur: Ses var görüntü yok. Başbakan Erdoğan Reyhanlı'yı ziyaret ederek bombalı saldırıları Esad yönetimine tekrar iade etmiş ve ellerinde belgeler olduğunu açıklamıştır. Başbakan'a sesleniyorum, elinde ne belge varsa açıkla da milletimiz tüm gerçekleri öğrensin. Başbakan bunları saklamamalı. Bu belgelere gerçekten sahipse ortaya sunmalıdır. Şeffaf ve açık olmalı, korku bulutlarını dağıtmalıdır. Yakalandığı iddia edilen şüphelilere değil, büyük resme odaklanılmalı. Reyhanlı'nın canı yanmışken koştura koştura ABD'ye giden başbakanın Reyhanlılı kardeşlerimin yüzüne utanmadan nasıl bakabildiği de merakımızı cezbeden bir konudur. 
 
SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ 
Esad'a vaatler biçen hükümet sürekli duvara toslamış, yanılmış ve cepten yemiştir. Türkiye'nin sözü yere düşmüştür. Türk dış politikası subjektif yargılarla yönetiliyorsa vay halimize. PKK ve PYD terör örgütleri Suriye'nin kuzeyine yerleşmek için fırsat kollamaktadır. AKP, Türk milletinin baki çıkarlarını değil, küresel proje ve pazarlıkların avukatlığını yapar. Türkiye'nin bölgesel konumu daha çok uzlaştırıcı, barışçı bir politika izlemesini şart koşar. Başbakan hatalarını kabul etmezse ağır bir bilançoyla karşılaşma riskimiz yüksektir. 
 
GECE ALKOL YASAĞI POLEMİĞİ 
Olumlu yaklaştık. Bizim bu tavrımız AKP'ye verilmiş bir destek değildir, gençliği korumak için partimizle uyumlu atılmış bir adımdır. Kişisel özgürlüklere saygı duymakla birlikte kötü alışkanlıklarla mücadele görevimiz. 
 
3K: KAFA, KALP, KOL 
MHP'yi kötü alışkanlıklara destek verecek bir konuma sadece AKP'ye karşı olmakla ilişkilendiren zavallılar MHP'de yer bulamaz. Bu arkadaşlarıma sesleniyorum. Yıllar öncesinden 3K teorisi diye ortaya koyduğumuz görüş vardı: Kafa, Kalp, Kol. Bunların açılımını yapmış olsanız AKP solda sıfır kalır zaten. 
 
Ancak başbakanın'gece gündüz içen kafası kıyak bir nesil istemiyoruz'sözü ise maksadını tamamen aşmıştır. Başbakan onu bunu bırakmalı, sokaklardaki tinercilerin, köprü altında yatan çocukların, evsiz barksız yavruların derdine düşmelidir. Kıyak kafa konusunda tecrübesi varsa kendisine saklamalı. Gençlerimiz töhmet altında bırakacak davranışlardan ve ithamlardan uzak durmalıdır.' 
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER