6 POLİS MÜDÜR TUTUKLANDI

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 polisten 6'sı tutuklandı

6 POLİS MÜDÜR TUTUKLANDI
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün evlerinde ve makamlarında arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İ.B., İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanan E.Y., 100'üncü Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri olan Komiser F.M. ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları R.K., M.A., H.S., A.Ş. ile söz konusu şubede görev yaparken emekli olan A.K. bugün adliyeye sevk edildi.
 
Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından ifadeleri alınan zanlılardan kadın polis memuru M.A. ve polis memuru R.K. savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aralarında 2 eski istihbarat şube müdürünün de bulunduğu 6 zanlı ise tutuklamaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
 
 
6 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI
 
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün evlerinde ve makamlarında arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin, 100'üncü Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri olan Komiser Fevzi Mert ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Ramazan Kasap, Mehtap Avcu, Hasan Serçe, Ahmet Şenal ile söz konusu şubede görev yaparken emekli olan Abdullah Karaca bugün adliyeye sevk edildi.
 
Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından ifadeleri alınan zanlılardan kadın polis memuru M.A. ve polis memuru R.K. savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Aralarında 2 eski istihbarat şube müdürünün de bulunduğu 6 zanlı ise tutuklamaları talebiyle çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER