6 POLİSE TANIK TEŞHİSİ

Gezi parkı eylemleri sınasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nda 6 polis memuruna tanık teşhisi yaptırıldı.

6 POLİSE TANIK TEŞHİSİ
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nda 6 polis memuruna tanık teşhisi yaptırıldı. 
 
HAKİM, 'POLİSLER DE SUÇA KARIŞMIŞ OLABİLİR' DEMİŞTİ
 
Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemlerinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Serkan Kavak’ı tutuklayan Hâkim Hakkı Aydoğan, kararının gerekçesinde, zanlının yalnız olmadığına, kimliği tespit edilemeyen polislerin de suça karışmış olabileceğine vurgu yapmıştı. 
 
Kararda, Kavak’ın, iddia ettiği gibi Ali’nin dövüldüğü sokağa tesadüfen değil, özellikle gidip suça karıştığı vurgulanarak, “Şüphelinin tesadüfen olay yerinde bulunduğu, maktule bir eyleminin olmadığı yönünde beyanda bulunduğu, ancak bu savunmasını yalanlayan, özellikle olay yerine belirli bir amaçla geldiğini ortaya koyan tanık beyanları ile şüphelinin atılı suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesi oluşmuştur” görüşüne yer verildi.
 
Ali İsmail'in acılı babası ise oğluna yapılan saldırı görüntülerinde, tam teçhizatlı bir resmi polis olduğunu savunan acılı baba Şahap Korkmaz da, polisin eli sopalı çeteyle anlaşma yaptığını ileri sürmüştü. Eyleme katılan ve biber gazından kaçan çocukların 'fare gibi kovalanıp, dövüldüğünü' iddia eden Şahap Korkmaz, şöyle konuştu:
 
BABA KORKMAZ: GÖRÜNTÜLERDE RESMİ ELBİSELİ POLİS VARDI
"Failleri bulunmuşsa, gözaltına alınmışsa, bunlar kanıtlanmalı. Tam olarak kanıtlanmalı. 'Yakalandı, gözaltına alındı' sadece sözde kalmasın. Görüntülensin. Bir de, birkaç saniyelik video kasetinde bir tane polis vardı. Maskeli, coplu silahlı, resmi elbiseli polis görünüyordu. Çeteyle anlaşma yapıyorlardı. Aralarında 'gelenlere ne yapacağız' diye konuşuyorlardı. Nihayetinde çocuklar geliyor, sanki fare kovalar gibi öldüresiye vuruyorlardı. İnsanlara acımadan, öldüresiye vuruyorlardı. Bu olayın içinde polislerin de olduğu kesin. Eğer siviller de varsa, polislerin koruması altındadır. Kesinlikle, polislerin himayesinde bu olaylar olmuş. Birkaç saniyelik görüntüler, bunların hepsinin mesajını veriyor anlayana."


KAYNAK: radikal.com.tr
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER