657 SAYILI KANUN DEĞİŞECEK Mİ?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 657 sayısı kanun ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

657 SAYILI KANUN DEĞİŞECEK Mİ?
Kurtulmuş, 24 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı. 
Memuriyete 2010 KPSS ile girenlerden kimlerin memuriyetten çıkartılacağının tespit edilip edilmediğine ilişkin soruya Kurtulmuş, "Bir kısmı tespit edildi, bir kısmı da tespit edilecek. Belli yerlerden gelmişler. Bakıyorsunuz hepsi aynı puanı almışlar. Birisi 73, 75, 68 alırken öteki 98, 99 hatta 100 almış. Bütün bunların nereden kaynaklandığını, bunlara muhtemelen verildiği yerler araştırılıyor, görülüyor." yanıtını verdi.
 
Bu konuya ilişkin tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Kurtulmuş, "'Bu adam mutlaka soru çalmıştır' vehmiyle hareket edilmeyecek. Somut bilgilerle verilerle nereden, ne şekilde sınava girmişler, hazırlanmışlar bütün bunlar ortaya konulacak. Çok hassas bir konu, kimseye haksızlık yapmayacaksınız. Kimsenin de hakkını yedirmeyeceksiniz. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla tespit edildikçe bunlar memuriyetten uzaklaştırılacak." diye konuştu.
 
- 657'nin yeniden düzenlenmesi
 
Hükümetin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda bir değişiklik düşünüp düşünmediğine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:
 
"Şu anın meselesi değil. Ama yıllardır konuşuluyor, AK Parti iktidarında da konuşulmuştu. 1980'lerden sonraki Türkiye'deki özel devlet piyasalarının liberalleşmesi sırasında da konuşulmuş bir meseledir. Bu bir adama devlet memuriyeti vereceksiniz ve hayat boyu bir iş garantisi vereceksiniz. Bu doğru mudur, değil midir? Artık çalışmadığı, Türkiye'nin bugünkü şartlarıyla uyum sağlamadığı aşikardır. Bununla ilgili bir düzenleme zaten uzunca süredir siyasetin konuştuğu meseledir. Ama şu andaki esas meselemiz bir an evvel FETÖ unsurlarının devletin içinden temizlenmesi, ayıklanmasıdır. Burada da adaletle davranarak, hakkaniyetle davranarak bu sürecin tamamlanmasıdır."
 
"Anın vacibi bu işin bitirilmesidir" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Bu 657 ile ilgili düzenleme evet gündemimizde olan bir konudur ama şu anda gündemimizde olan bir konu değildir." şeklinde konuştu.
 
Kurtulmuş, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının FETÖ ile irtibatlı memurların kamudan uzaklaştırılmasına imkan sağladığına işaret etti.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER