8. Sınıf SBS'de İtalyanca soruları basılmadı!

İlköğretim 8'inci sınıf öğrencileri dün Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girdi. Tam bu sınavda sorun çıkmadı derken, akşam saatlerinde İtalyanca ağırlıklı eğitim alan öğrencilerin isyan ettiği öğrenildi, çünkü kitapçıklarda italyanca soruları basılmamıştı.

8. Sınıf SBS'de İtalyanca soruları basılmadı!

Evrim İlköğretim Okulu'nda 8. sınıf öğrencileri İtallyanca ağırlıklı ders alıyorlar. SBS'de de yabancı dil bölümünde İtalyanca sorularına cevaplıyorlar. Bu yıl 8. sınıftan 6 öğrenciye İtalyanca soruları sorulacaktı. Ancak, öğrenciler sınava girdiğinde İtalyanca sorularını göremedi, çünkü sorular basılmamıştı. Öğrencilerden kimi kitapçıkları kontrol ederken fark etmiş kimi de İtalyanca bölümüne geldiğinde. Durumu fark edip görevlilere bildiren öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan faksla sorular gönderildi. Fakat bu sefer de sadece A grubunun soruları gönderildiği için, B grubundan sınava giren öğrenciler ikinci bir stres yaşadı. Çünkü, öğrenciler "Soruları doğru bile cevaplasak yanlış okunma ihtimali var" diyor. Bunun üzerine durum tekrar görevlilere bildirildi ve tutanak tutulacağı, değerlendirme yapılırken sorun çıkmayacağı söylendi.Ancak, öğrenciler bundan pek emin değil çünkü, moralleri alt üst olan adaylar geleceklerini belirleyecek bu sınavda nasıl böyle bir hata yapıldığını anlayamadıklarını söylüyorlar.

 

 "B yerine A kitapçığının soruları geldi"

 

Bu stresi yaşayan öğrencilerden Zeynep Akyıldız "Türkiye genelinde İtalyanca ağırlıklı okuyan ve SBS'ye giren 6 kişi bile olsak bize bu soruları vermek zorundalar. Ben durumu başında fark ettim, görevlileri hemen uyardım ama en az yarım saatim gitti. Moralim de bozuldu, diğer alanlara odaklanamadım. Görevliler sorunu çözmeye çalışırken benim sınavım devam etti. Sonunda sorular geldi ama yarısı okunmuyordu. Üstelik ben 'B' kitapçığından sınava girdim, gelen 'A' kitapçığıydı. Görevliler tutanak tutacaklarını söylediler ama, bilmiyorum tabii ne olur. Moralimiz alt üst oldu."

 

"Sorular tam okunmuyordu, üstelik geç geldi"

 

Paola Van ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Sınav kitapçıkları dağıtıldığında midem bulandığı için tuvaletteydim, o yüzden kontrol etme şansım olmadı. Ben sınıfa girdiğimde sınav başladı. En son İtalyanca sorularını çözdüğüm için geç fark ettim. Durum görevlilere bildirdim.  Sorular bana da faks geldi ama tam okunmuyordu. Son 20-30 dakikada geldi zaten. Bir sürü zaman kaybettim."

 

 "İtalyan lisesinde "

 

Sınavda girdiği stresten ağladığını söyleyen Gizem Hakverdi de hatayı sınava başlamadan önce fark etmiş. Durumu görevlilere anlattıktan sonra gidip okul müdürüne anlatması istenmiş, o sırada sınav zili çaldığı için Müdüre gidememiş. Ve başlamış ağlamaya. Bu sırada görevliler devreye girmiş. Sonunda sorular Gizem'e de faksla gelmiş ama o da durumdan çok şikayetçi: "İtalyan lisesinde okumayı düşünüyorum. Beni almazlarki bu liseye. Bakacaklar SBS sonuçlarına hiç yapmamışsın diyecekler."




 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER