800 BİN ÖĞRETMEN AFET EĞİTİMİ ALACAK

Afetlere karşı kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini açıklayan Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, bu kapsamda hazırladıkları projeyle 800 bin öğretmen ve 17,5 milyon öğrencinin afete karşı eğitimden geçirileceğini ifade etti.

800 BİN ÖĞRETMEN AFET EĞİTİMİ ALACAK

Birleşmiş Milletler Afet ve Risklerinin Azaltılması Sekretaryası (UNISDR) ve Dünya Meteoroloji Örgütü(WMO) ile AFAD ve Gaziantep Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde, 'Batı Balkan Ülkeleri ve Türkiye'de afetlere karşı dayanıklılığı artırma çerçevesi içerisinde afetlerin azaltılması, Şehirleri Dayanıklı Yaparak Benim Şehrim Hazırlanıyor' kampanyası kapsamında, 'Afat Riski Azaltma Toplantısı' gerçekleştirildi. Gaziantep Ticaret Odası'nda 'Afetlere Dirençli Gaziantep' paneline Vali Eral Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AFAD Başkanı Fuat Oktay, BM Tanıtım ve Destek Bölüm Başkanı German Velaquez katıldı.

Türkiye'yi afete hazır bir hale getirmek istediklerini dile getiren AFAD Başkanı Fuat Oktay, ilk olarak aileyi afete hazır hale getirmek için çalışma yürüttüklerini, şimdi ise bütün okulları kapsayan bir çalışma içerisinde olduklarının bilgisini verdi. Özellikle okullarda çocukların afet konusunda eğitilmesi gerektiğini dile getiren Oktay, böylece geleceğin Türkiye'sini inşa etmiş olacaklarını ifade etti. Oktay, "Afete Hazır Okul Projemizi fiilen hayata geçirdik. Şu an tüm Milli Eğitim okullarında ilk eğitim başlatıldı. 2 bin 556 öğretmenimiz eğitimden geçti. Tüm okullardaki öğretmenlerimizi eğiteceğimiz bir proje olacak. Yani 17 buçuk milyon öğrencimiz ve 800 bin öğretmenimiz eğitimden geçirilecek." dedi.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER