800 BİN ÖĞRETMENİN ROTASYONU EKİM AYINA KALDI

Yaklaşık 800 bin öğretmene rotasyon getiren düzenleme de henüz yasalaşmadan Meclis tatile girdi

800 BİN ÖĞRETMENİN ROTASYONU EKİM AYINA KALDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) torba yasa tasarısı görüşmeleri sona ermeden tatile girmesi bu ay atamalarının yapılacağı 40 bin öğretmen adayında hayal kırıklığı yaratırken, aynı yasa içinde yaklaşık 800 bin öğretmeni ilgilendiren rotasyonu da Meclis'in tekrar açılacağı ekim ayına erteledi.
Çünkü 148 maddeden oluşan ve 127 maddesi genel kurulda kabul edilen tasarıda eğitim dünyasını da yakından ilgilendiren maddeler var. Bunlardan biri bu ay içinde yapılacak 40 bin öğretmen atamasıydı. Ancak bu madde onaylanamadı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Meclis'in toplanacağı 28 Ağustos'ta muhalefetin de desteğiyle bu düzenlemenin yasalaşmasının sağlanacağını söyleyerek, çözüm yolu buldu.
Aynı tasarıda "Öğretmenlerin hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir" maddesiyle yaklaşık 800 bin öğretmene rotasyon getiren düzenleme de henüz yasalaşmadan Meclis tatile girdi. Bu madde ancak Meclis'in tekrar açılacağı ekim ayında yasalayacak. Bu maddenin yasalaşmasıyla birlikte çıkarılacak yönetmelikle 800 bin öğretmen görev yaptıkları okullarından ayrılmak zorunda kalacak. Yönetmelikte rotasyonun kaç yılda bir yapılacağı da ortaya çıkacak.

MÜSTEŞAR AYRINTI VERMİŞTİ
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "10 ya da 12 yıl aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımızın başka bir okulda çalışmasını isteyeceğiz" demişti.

Kaynak: HaberTÜRK 
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öztürk
öztürk - 10 yıl Önce

idareciye rotasyon varsa öğretmene de rotasyon olmalı. ben destekliyorum. öğretmenlerin bir kısmı illerin merkezlerinde güzel yerlerinde görev yaparken diğer bir kısmı çok sıkıntılı yerlerde görev yapıyor.

kenan
kenan - 10 yıl Önce

mutlaka olmalı

ABC
ABC - 10 yıl Önce

10 YIL ÇOK 6-8 YIL OLSUN

ADİL...
ADİL... - 10 yıl Önce

kesinlikle olmalı özellikle sınıf öğretmenlerinde merkezde tapu yaptırmış herkes il dışı eş durumu ilk atama iller arası yer değiştirme kısır kalmış herkes çakılı insanların muhabbetleri bile kısır artık aynı düşünceler aynı yüzler monoton kısır ürecilikten uzak... geç kalınmış bir uygulama....10 yıl da fazla insanlar 5 yıldan sonra okulu evleri gibi görüp gereksiz ilişkiler gereksiz muhabbetler kurabiliyor....akedemiksel olmayan, profesyonellikten uzak, gayri resmi bir ortam oluyor öğretmenler odası...

köroğlu
köroğlu - 10 yıl Önce

rotasyon konusunda çok geç kalındı.bir an önce mevzuat çıkıp norm fazlası öğretmenler okullarında özellikle 5 yılı aşkındır görev yapanlar oturduğu yerden devleti zarara uğratıp maaş alıyorlar. bunun üstüne bir de saltanat ve otorite kurmaya çalışıyorlar. lütfen!!! bakınımıza sesleniyorum. bu gidişata dur deyin ve il içi rotasyonu bir an önce çıkarırsanız çok seviniriz.norm fazlalıklarının en fazla mesleki eğitim merkezlerinde olduğunu bilmenizi ve boş yere maaş alıp haftada 1 gün okula geldiklerini bilmenizi isterim.

SIRADAKİ HABER