9. Türkçe Olimpiyatları başladı

Bu yıl 9.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Dolmabahçe Sarayı'nda görkemli bir gösteriyle başladı.

9. Türkçe Olimpiyatları başladı
Dili, dini, rengi farklı çocukların Türkçe şarkı ve şiirleriyle mest olan katılımcılar, halk oyunlarıyla da coştu. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkçe Olimpiyatları'nın sadece şarkı, şiir, halk oyunundan ibaret olmadığını belirterek, 'İnsanlık geleceğine ışık tutacak bir etkinliktir." dedi.

Bu yıl 9. Düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine, siyaset, sanat, spor, iş ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı. 130 ülkeden bine yakın öğrencinin 300 öğretmenin katılımıyla başlayan organizasyon adeta şölene dönüştü. Dili, dini, rengi farklı çocukların Türkçe ortak paydasında buluşması katılımcıları mest etti. Şarkıların ve şiirlerin söylendiği gecede halk oyunları gösterisi izleyicileri coşturdu.

ŞAHİN: İNSANLIĞIN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK BİR ETKİNLİK

TBMM Başkanı Şahin, Türkçe Olimpiyatları'nın giderek uluslararası bir etkinlik haline geldiğini söyledi. Dünyanın 130 ülkesinden bine yakın öğrenci buraya geldiğini aktaran Şahin, "İnanıyorum ki bu gençler ilerde tahsillerini tamamladıklarında ülkelerinde çok önemli görevlere gelecekler. Bu gençler dünyada kendi ülkelerinde yön verecek hale gelecekler. Türkçe olimpiyatları dünyanın 130 ülkesinden gelen öğrencinin bizim türkülerimizi, şarkılarımızı okuması, bizim oyunlarımızı oynamasından ibaret değildir. Aynı zamanda başka bir şeydir. İnsanlığın aydınlık geleceğine ışık tutacak bir etkinliktir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Organizasyonun bir eğitim gönüllülüğü hareketi olduğunun altını çizen Şahin, "Gittikleri her yere eğitim kurumları serpiyorlar. İşte o eğitim kurumlarının eserleri 9. kez Türkiye'de bir araya geliyor. Öylesine bir hareketi, eğitim seferberliğini başlatanlara saygı sunuyorum. Kendilerine selam olsun diyorum. Zaman ve mekan tanımadan dünyanın her bölgesinde bu faaliyetlerde yer alanları saygıyla sevgiyle anıyorum." ifadesini kullandı.

ÇUBUKÇU: BU ORGANİZASYON ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖZVERİNİN SONUCU

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 13. yüzyılda tüm dünyanın savaş kan ve kargaşayla boğulduğu bir dönemde Yunus Emre'nin Anadolu'dan sevgi diliyle dünyaya seslendiğini hatırlattı. Bugün de aynı sevgi ve barış diliyle gençlerin dünyaya seslendiğini söyleyen Çubukçu, "Bu yıl 9. su düzenlenen 130 ülkenin katılımıyla başlayan Türkçe olimpiyatları, Türkçe'miz adına umutlarımızı her geçen gün biraz daha çoğaltılıyor. Bu organizasyon çok önemli bir özverinin sonucu. Bu organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

SAĞLAM: GERÇEK KAHRAMANLAR TÜRK OKULLARININ 5 KITADAKİ ÖĞRETMENLERİ

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, bu çocukların Türkiye'nin elçisi olacaklarını aktardı. Olimpiyatların düzenlenmesinde yaptıklarının sadece kahraman öğretmenlerinin yaptıklarına biraz destek olmaktan ibaret olduğunu söyleyen Sağlam sözlerini şöyle tamamladı: "Gerçek kahramanlar Türk okullarının 5 kıtadaki öğretmenleridir. Olimpiyatların bir tek maksadı var. Türkçe'nin dünyada evrensel bir dil olmasıdır. Onbinlerce öğrenci Türkçe öğreniyor. Türkçenin yaygınlaşması, bilim ve sanat dili olmasıdır."




 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER