99. YILINDA SARIKAMIŞ DRAMI/ VİDEO İZLE

99. yılında bir Sarıkamış dramı

99. YILINDA SARIKAMIŞ DRAMI/ VİDEO İZLE
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü" başladı.

Gerek İslam tarihinde gerekse, millî tarihimizde yürekleri yaralayan çeşitli olaylar vardır ki, bunlardan bir tanesi de Sarıkamış olayıdır. Vatanı ve Millet için 90.000 Asker’in soğuktan donarak şehit olması tarihin renkli ve acılı sayfaları arasında yer almıştır. Tarihi yazanlar ve bu olayların şahitleri,  yapılan harekâtın doğruluğu ve yanlışlığı üzerinde fikir yürütürler, yazılar yazarlar. Burada bizi ilgilendiren yönü Ecdadımızın vatanı ve Milleti için hiçbir zorluğa aldırış etmeden kendisini vatanı için siper etmesidir. 
 
Bu yıl doksan dokuzuncu yılında Allahu Ekber dağlarında şehit olanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordine ettiği, Kars valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Halkı’nın ev sahipliği yaptığı“Gençler Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor”etkinliği içerisinde 3-5 Ocak tarihleri arasında 18-29 yaş arası 20 bine yakın insan Sarıkamış’a gidip orada Vatanı ve Milleti için canını seve seve feda eden atasını ziyaret edip ruhlarına Fatihalar okuyorlar.
 
Ayrıca yüreklerimizi yaralayan bu günün, bir belgeselle arkadan gelen nesillere bilgi mahiyetinde aktarılması çok yerinde bir hareket olması münasebetiyle Sayın Bakanımıza ve bu işi düzenleyen ve tertip edenlere şükranlarımızı arz ediyoruz.
 
Bunun gibi belgelerin ve bilgilerin arkadan gelen nesillere anlatılması çok yerinde bir faaliyettir. ÇünküAtası’nıtanımayan, ecdadının nasıl bir mücadele yaptığını bilmeyen ve bu mücadeleyi yaparken de ne için yaptığını anlamayan gençlik, Vatan ve Millet için ölümü göze alamaz duruma gelir.      
Bu gibi belgeseller Eğitici ve Öğretici olmaları yönüyle de çok önemli. Gençlik hem Ecdadın yolundan gidecek hem de Şehadet Rütbesi nedir o’nu öğrenecek. Allah korusun; eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olunca Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da ve Bedir deki ecdadı,  o’nun örneği ve önderi olacak, Mücadele ve Mücahede ruhuna sahip olan genç” Bin tane canım olsa, bin tanesi de Vatanıma ve Milletime feda olsun” diyecektir.
 
Dolayısıyla bu ve bunun benzeri belgesellerin yapılarak genç nesillere izlettirilmesi ve anlatılması çok yerinde bir harekettir. Yapanlardan ve servis edenlerden Allah Razı olsun. Çünkü Geçmişini bilmeyen geleceğinden emin olamaz. Ayakların sağlam bir şekilde yere basması lazım.
 
Sarıkamış Harekatı’nın 99. Yıl dönümünde Vatanı, Milleti, Namusu ve Mukaddesatı için canlarını verenleri rahmetle anıyor, geride kalanlarımıza sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz.
 
Nail Çelik

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER