ADALET BAKANLIĞINDA ADLİ KOLLUK DEPREMİ

Hükümetin 'korsan' diye nitelediği, HSYK toplantısına başkanlık eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem görevden alındı.

ADALET BAKANLIĞINDA ADLİ KOLLUK DEPREMİ
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin Anayasa'ya aykırı olduğu yolundaki açıklamasını kararlaştırdığı ve hükümetin "korsan" diye nitelediği toplantıya başkanlık eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem görevden alındı.
 
 
13 HSYK üyesini istifaya çağırdılar
 
 
HSYK'nın hükümetin tepkisine neden olan kararına muhalefet şerhi koyan Erdem'in yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na, eski Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek getirildi.
 
 
HSYK'dan kritik açıklama!
 
 
HSYK krizi Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in koltuğunu salladı.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Müsteşar Birol Erdem'i Adalet Bakanlığı müsteşarlığından alıp yerine Yüksek Müşavir Kenan İpek'i getirerek yargıda en kritik atamaya imza attı.
 
 
HSYK'dan o yetki alındı!
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın açıklama yapmasına sert tepki gösterdiği HSYK’nun doğal üyesi olan Müsteşar Birol Erdem görevden alınacak. Birol Erdem’in yerine ise Ceza ve Tevkif Evleri eski Genel Müdürü Kenan İpek getirilecek.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası görevinin başında olduğunu söylediği Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem’in görevden alınma kararnameside Çankaya Köşkü’ne gönderildi.
 
 
GENEL MÜDÜRLÜKTEN MÜSTEŞARLIĞA
Rize doğumlu olan İpek, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Elmalı Cumhuriyet Savcısı görevinde iken Adalet Bakanlığı Tevkif Genel Müdürlüğü’ne getirildi. İşyurtları Daire Başkanlığı yapan İpek, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’ne yükseldi. İpek daha sonra Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevinden üçlü kararname ile müsteşarlığa alındı
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER