AİLE SİGORTASININ MİMARLARINDAN SEYFULLAH BEYSÜLEN PM'YE ADAY

CHP'nin seçimlerdeki en önemli projelerinden biri olan aile sigortasının mimarlarından Seyfullah Beysülen hafta son yapılacak kurultayda PM'ye aday olduğunu açıkladı.

AİLE SİGORTASININ MİMARLARINDAN SEYFULLAH BEYSÜLEN PM'YE ADAY
Kuruluşundan bugüne 35 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gören CHP, hafta sonu 36. Olağan Kurultayı'nı yapmaya hazırlanıyor. CHP’de kulisleri harekeli. CHP’de bu kurultayın anlamı daha farklı. Çünkü bu kurultayda belirlenecek kadrolar partiyi 2019 yılında yapılacak hayati üç seçime hazırlayacak. Dört isim aday adaylığını açıkladı. CHP kulislerinde kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına sadece Muharrem İnce’nin aday olarak çıkabileceği konuşuluyor. Asıl kızılca kıyametin PM yarışında kopacağı düşünülüyor.
Üç ayrı grubun anahtar liste çıkarması beklenen PM için 500’den fazla kişinin aday olacağı Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde sürpriz isimlerin yer alacağı belirtiliyor.  CHP Lideri’nin il başkanlarından PM için isim istediği konuşuluyor. 

6 İSİM ÖNERDİ 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da İstanbul’dan Seyfullah Beysülen, Yıldırım Emsiz, İbrahim Yener, Kemal Çebi, Dursun Bulut, Gökhan Zeybek isimlerini verdiği öne sürülüyor. Bu isimler arasında en dikkat çeken isim Seyfullah Beysülen. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakın çalışma arkadaşlarından biri olan emekli iş müfettişi Seyfullah Beysülen, Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu 2009 yerel seçimlerinde danışman olarak görev almış ve ve büyük ses getiren seçim kampanyasının gizli kahramanlarından biri olarak biliniyor.

AİLE SİGORTASI PROJESİNİN MİMARLARINDAN
Aile sigortası, taşeronlaşma, iş güvenliği, KOBİ’ler gibi CHP’nin sosyal politikalarına yaptığı katkılarla, örgüt ve örgütlenme üzerine verdiği konferanslarla tanınan Seyfullah Beysülen, CHP’nin seçimlerde en büyük kozlarından biri olan  aile sigortası projesinin mimarlarından. Şimdi PM’ye aday

SEYFULLAH BEYSÜLEN KİMDİR?
 
1965 yılında Bingöl ilinin Kiğı ilçesinin bir mezrasında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara Kazan Lisesi’nde tamamladı. Çalışma hayatına lise eğitimi döneminde 16 yaşında fabrika işçisi olarak başladı. Gazi Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamladı.1989-1990 yıllarında TCDD’de Ticaret Kontrolör Yardımcısı olarak görev yaptı.
 
1990-1991 yıllarında İsviçre’de dil eğitimi aldı. 1993 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 1996 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişi olarak atandı.1996-2011 yılları arasında siyasi kimliği nedeniyle defalarca soruşturma geçirdi. Parti politikaları, sosyal politikalar, örgüt ve örgütlenme gibi konularda gazete ve dergilerde yayımlanmış makaleleri var. Evli ve iki çocuk babası.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER