AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM

Yeni Bakan Merve Kavakçı'nın akrabası çıktı

AİLE  VE  SOSYAL  POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM

AİLE  VE  SOSYAL  POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM

Yeni   Aile  ve  Sosyal  Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği  görevinde bulunan İslam,  İstanbul   Üniversitesi  Edebiyat  Fakültesi İngiliz  Filolojisinin ardından Ankara  Üniversitesi   Dil  ve  Tarih  Coğrafya  Fakültesi   Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

 

Yüksek lisansını  Ankara  Üniversitesi ,  doktorasını  ise Gazi  Üniversitesinde  yapan İslam, Ankara  Üniversitesi , Kırıkkale  Üniversitesi  ve Başkent  Üniversitesinde   öğretim   üyeliğigörevinde bulundu.

Çeşitli   kitap  ve makaleleri  yayınlanan  Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü  yönetim  kurulu üyeliği  yaptı.  Kültür  ve  Turizm  Bakanlığı  Araştırma   Eğitim   Genel  Müdürlüğü ve Güzel   Sanatlar Genel  Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

İslam, iyi  derecede   İngilizce  biliyor,  evli  ve 1  çocuk   annesi 
 

İslam, Merve Kavakçı'nın da eltisi. 
 
Yeni Bakan İslam, siyasette etkin bir aileden geliyor; 
Kayınpederi Nadir Latif İslam, Adalet Partisi eski milletvekillerinden. Ancak İslam'ın, siyasette öne çıkmış bir başka akrabası daha var;
Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildikten sonra, başörtüsü nedeniyle Genel Kurul'da yemin etmesine izin verilmeyen Merve Kavakçı, Ayşenur İslam'ın eltisi.
Şöyle ki; Nadir Latif İslam'ın iki oğlundan Bahadır İslam, Ayşenur Külahlıoğlu ile Cihangir İslam ise Merve Kavakçı ile evli.
 
CİHANGİR İSLAM: AYŞENUR İSLAM, HEM YENGEM, HEM DE OKUL ARKADAŞIM
 
Merve Kavakçı'nın eşi Cihangir İslam, Hürriyet'in sorusu üzerine, akrabalık bağını doğrulayarak, bir de ek bilgi verdi;
"Ayşenur İslam yengem olur. Dolayısıyla da Merve Hanım'ın da eltisidir. Ancak sadece yengem değil, okul arkadaşımdır da. Kolejde kendisiyle beraber okuduk."
Cihangir İslam, babası Nadir Latif'in avukat olduğunu, ancak siyasette de yer aldığını anlatarak, "Yeni Bakan Ayşenur İslam, Nadir Latif İslam'ın gelinidir. Nadir Latif İslam, 73-77 yılları arasında Adalet Partisi'nden milletvekili olmuş, Adalet Komisyonu Başkanlığı yapmıştır" dedi. 
Cihangir İslam, babasının o dönemde İslami kesimdeki tüm önde gelen kişilerin davalarında da avukatlarını üstlendiğini söyledi. 
 
AKADEMİSYEN BAKAN
Ayşenur İslam, İstanbul doğumlu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

Ankara, Kırıkkale ve Başkent Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yapan  yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İslam'ın yayınlanmış 10 kitabı  bulunuyor. (hürriyet)
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER