AK PARTİ İLÇE BİNASINDA YANGIN

Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Ankara, İzmir, a ve Adana'da toplanan gruplara müdahale etti. Bazı illerde ise olaylar çıkmadı.

AK PARTİ İLÇE BİNASINDA YANGIN
İstanbul’da davullu zurnalı kutlamalar yapılırken Ankara’da biber gazı ve çatışma vardı. Bir yaralı gencin durumu kritik
 
Taksim’deki şiddeti protesto etmek için Ankara’da günlerdir süren eylemler dün de devam etti. Sosyal medyadan örgütlenen çeşitli demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri ve taraftar grupları Taksim’e destek vermek için dün de Kızılay Güven Park’ta saat 14.00’de toplandı. “Taksim’e destek” sloganlarıyla Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapatan binlerce kişiye polis önce müdahale etmedi. Eylemciler Atatürk Bulvarı ve Milli Mücadele Caddesi’nden Başbakanlığa doğru yürüyünce polis Başbakanlık binasının çevresinde barikat kurdu.
 
 
 
Gaza karşı havai fişek
 
Eylemciler ardarda gaz bombası sıkan polise karşılık verince Kızılay bir anda savaş alanına döndü. Eylemciler yola inşaat suntaları ve polis bariyerleriyle barikat kurdu. Grup, polislerin attığı biber gazı ve gaz fişeklerine taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Eylemciler atılan gaz bombalarından ele geçirdiklerini tekrar polise atarken bazılarını da meydanda bulunan süs havuzlarına atarak söndürdü. Polis meydandaki binaların ve eylemcilerin geçmeye çalıştığı üst geçitlerin içine de gaz bombası attı.
 
Atılan gaz bombaları nedeniyle bir çok eylemci çeşitli yerlerinden yaralandı. Eylemcilerin gazdan etkilenmemek için limon ve sirkeli su taşıdığı, ilaçlı bezlerle yüzlerini örttükleri, gözlerinin yanmaması için de deniz ve kar gözlükleri taktığı görüldü. Polisle çatışan grubu başka bir grup da “Taş atma” sloganıyla protesto etti. 
 
Polise karşı İstilal Marşı
 
Güven Park’ta toplanan ulusalcı bir grup Başbakanlık yolu üzerine barikat kuran polisleri İstiklal Marşı’yla protesto etti. “Hükümet istifa” sloganı atan grup zaman zaman polise taş attı. Atılan taşlardan bazıları eylemcilere geldi. 20 yaşında bir gencin atılan taştan burnu kırıldı. Gence ilk müdahaleyi basın mensupları yaptı.
 
Durumu kritik
 
Önceki gece çıkan olaylarda başından yaralanan ve Numune Hastanesi’e yatırılan Ethem Sarısülük’ün durumunun kritik olduğu öğrenildi. Sarısülük’ün yakını Burhan Çoban, Sarısülük’ün kafasında metal parçalarının olduğunu, bu nedenle beyninin büyük kısmının hasar gördüğünü ve ameliyat edilemediğini söyledi. Tedavi gören Sarısülük’ün, tedaviye yanıt vermesi halinde ameliyata alınacağı ancak durumunda bir ilerleme olmadığı belirtildi. Numune Hastanesi’nde yatan testislerine gelen gaz bombası nedeniyle yaralanan bir gencin testislerinin yüzde 30’unun zarar gördüğü için alındığı belirtildi.(Çınar ÖZER-VATAN/ANKARA)
 
 
İZMİR
 
İZMİR’DEKİ GÖSTERİLER SÜRÜYOR
 
İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda toplanan göstericiler ilerleyen saatlerde buradan Plevne Bulvarı’na geçti. Polis ekipleri de Lozan Meydanı’na konuşlanarak grubun önüne kesti. Sayıları yaklaşık 2 bini bulan göstericilerin bu bulvardaki eylemleri sürüyor. Eylemcilerin zaman zaman taşlı saldırılarına, polis ekipleri de tazyikli su ve gaz bombası sıkarak karşılık veriyor. Göstericiler bu çevrede bulunan bazı bankalar ile işyerlerine de zarar verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün arka tarafındaki bir bekçi kulübesi de göstericiler tarafından ateşe verildi. Polis ve göstericilerin bu bölgedeki bekleyişleri sürüyor.
 
<İKİ KİŞİ PLASTİK MERMİYLE VURULDU
 
İzmir’de Plevne Bulvarı’ndaki gösteriler sırasında iki kişi polisin plastik mermiyle ateş etmesiyle yaralandı. Biri yanağından, diğeri bacağından yaralananan iki eylemci hastaneye kaldırıldı.
 
BARİKAT KURDULAR
 
Zaman zaman polisle çatışan göstericiler, Gündoğdu Meydanı’na çıkan yollara polis araçlarının girişini önlemek için kademeli olarak barikatlar kurdular. Eylemciler belediye otobüslerine da zarar verip camlarını kırdı, üzerlerine yazılar yazdılar. Göstericiler lastiklerini patlattıkları otobüsleri polis araçlarının yaklaşmasını önlemek için barikat olarak kullanıyor. 
 
POLİS MÜDAHALE İLE DAĞITMAYA ÇALIŞTI
 
Gece boyunca Lozan Meydanı’nda konuşlu bulunan polis ekipleri, Plevne Bulvarı’ndaki grubu buradan dağıtmak için harekete geçti. TOMA’larla su sıkıp, gaz bombası atan ekipler, göstericileri Gündoğdu Meydanı’na doğru sürerek dağıtmaya çalışıyor.
 
AK PARTİ İLÇE BİNASINDA YANGIN
 
AK Parti Karşıyaka İlçe binası önünde toplanan bir grup da protestoda bulundu. Buradaki eylemciler binayı ateşe verdi. Polis ekipleri doğalgazı kestirip, itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. AK Parti ilçe binasının altında ve yan tarafındaki banka şubelerinin de camları kırıldı.
 
 
 
 
 
ADANA
 
GÖSTERİLER AKŞAM DA DEVAM ETTİ
 
Adana’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruplar, akşam saatlerinde de eylemlerine devam etti. Gruplar, Atatürk Caddesi, Ziyapaşa ve Gazipaşa Bulvarları üzerinde toplandı. Sloganlar atan göstericiler, zaman zaman TOMA aracına yaklaşarak taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale ile ara sokaklara dağılan göstericilerden bazıları güven timleri tarafından göz altına alındı. Zaman zaman polisle çatışan göstericiler saat 23.00 sıralarında dağıldı. 
 
 
ANTALYA
 
EĞLENCE MERKEZİNDEN MÜZİKLİ DESTEK
 
Lara bölgesinde toplanan 500 kişilik kalabalıĞIN EYLEMİ SIRASINDA, bir eğlence merkezi de ’Sarı saçlı Mavi gözlüm’ ve ’10’uncu Yıl Marşı’nı yüksek sesle çalarak destek verdi. Kalabalık da bu yayına eşlik etti. 
 
KALABALIĞIN ARASINDA DEŞİFRE OLAN POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
 
Bu arada Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapan yaklaşık 2 bin kişi, Çevreyolu üzerindeki Ak Parti İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin müdahalede bulunmadığı kalabalık, Şarampol Caddesi’ni geçerek Vatan Kavşağı’na ulaştı. Bu sırada göstericiler arasında bulunan bir sivil polis, deşifre olunca kalabalığın tepkisiyle karşılaştı. Göstericilerin çember içine almak istediği polis memuru, silahını çekip havaya ateş açarak kalabalığın elinden kurtuldu ve bölgeden uzaklaştı.
 
 
CUMHURİYET MEYDANI’NDA EYLEM SÜRÜYOR
 
Antalya’da Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen protesto gösterilerinin bir diğer adresi Cumhuriyet Meydanı’nda eylem devam ediyor. Polisin müdahale etmeden uzaktan izlemeyi tercih ettiği eylemde İstanbul ve Ankara’dan gelen haberlere göre tansiyon yükseliyor. Saat 19.00 sıralarında facebook ve twitter’dan Ankara Kızılay’da polis müdahalesinin sertleştiği haberini alan Antalya’daki eylemciler meydana ancak 50 metre uzaklıktaki Hükümet Konağı’na doğru yürüyüşe geçti. Burada bir süre yolu kapatan eylemciler, Valilik önünde oturma eylemine geçti. Eylemciler sıranın en önüne olası biber gazlı müdahalede kullanmak üzere yanında getirdikleri limon ve sütle birlikte boş bira şişesi ve Yalçın Küçük’ün ’Sovyetler Birliği’nde Sosyalizmin Çözülüşü’ kitabını bıraktı. Kalabalığın Valilik binası önündeki oturma eylemi devam ederken görevli Emniyet Müdür Yardımcısı’nın araya girmesiyle oturma eylemi sonlandırıldı ve göstericiler Cumhuriyet Meydanı’na döndü. 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden eylemde kalabalık sık sık hükümet aleyhine slogan atıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istifaya davet ediyor. Alanda genç yaşlı ve farklı siyasi partilerden, görüşlerden yaklaşık 5 bin kişi bulunuyor. Eylemciler sürekli protestoları cep telefonlarıyla kaydedip sosyal medyadan paylaşıyor. 
 
Muratpaşa Belediyesi önünde toplanıp ellerindeki tavalar ve kaşıkları çalan yaklaşık 500 kişi ise Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Grubun sayısı, geçtiği yerlerden yeni katılımlarla artıyor. 
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER