AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

AK Parti’nin aylardır merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayı açıklandı AK Parti'nin Köşk adayını Mehmet Ali Şahin açıkladı. Şahin cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurdu. Erdoğan konuşmasında, "Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği başbakan Türkiye’yi uçuracaktır" dedi. Saat 12:12'de kürsüye çıkan Erdoğan saat 13:15'te konuşmasını tamamladı

AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
AK Parti cumhurbaşkanı adayının açıklandığı toplantı ATO Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki araç konvoyu geniş güvenlik önlemleri alınan binaya otopark tarafından girdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, kulağında kulaklıkla telefonla görüşmesi dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan büyük tezahürat eşliğinde salona girdi.
Eşi Emine Erdoğan ile el ele sahneye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salonu selamladı. Başbakan'ın sahneden inmesinin ardından salondakiler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

İstiklal Marşı'nın ardından AK Parti'nin seçim şarkılarından "Zor da olsa dönmem geri senin yolundan" adlı parça Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüntüleri eşliğinde sinevizyondan gösterildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Başbakan'ın eşi Emine Hanım'ın gözyaşlarını tutamadı, Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözlerinin dolduğu görüldü.



 
EMİNE HANIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
.
AÇIKLAMAYI ŞAHİN YAPTI

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere kürsüye çıktı.

İşte Şahin'in açıklamasından satır başları:

Sayın Genel Başkanım, Başbakanım, teşkilatımızın çok değerli mensupları, saygı değer hanım efendiler bey efendiler, bu anlamlı günde saatte, sizleri en içten duygularla, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını ceanabı haktan niyaz ediyorum. hatırlayacaksınız 2007 yılında 10’ncu cumhurbaşkanın görev süresi dolmuştu. TBMM 11’nci cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak anayasaya yasalara ve meclis iç tüzüğüne uygun şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmeyen şartlar biz cumhurbaşkanı seçeceğimzi zaman önümüze çıktı. Hukuk ayaklar altına alındı, ideolojiler hukukun üstüne çıktı.

Ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa eğmedik, eğemezdik.

Milletimize gittik, olup bitenleri milletimizle paylaştık. Öncelikle anayasayı değiştirmek suretiyle, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak değişikliği gerçekleştirdik. Önce Meclis’te 11’nci cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından anayasa değişikliğini referanduma götürdük. Şükran borçluyuz ki yüzde 70’e yakın bir oyla anayasa değişikliğini milletimiz onayladı.

Sevgili gönül dostları işte bugün cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Biz AK Parti olarak uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın başkanlığında, her kesimle istişarelerde bulunduk. Teşikatlarımızla belediye başkanlarımızla görüştük. STK’laruın ve siyasi partilerin görüşlerini aldık, halkın nabzını tuttuk. Milletin reisi cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi, nihayet tespit ettik.
 
hürriyet
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER