AKP İZMİR YANGININA SU SIKTI

AKP’nin İzmir milletvekilleri yasa teklifi hazırladı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesine 286 itfaiyeci alınacak.

AKP İZMİR YANGININA SU SIKTI


İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E AKP’DEN DİREK MÜDAHALE


AKP’nin İzmir milletvekilleri yasa teklifi hazırladı, bu yasa teklifine göre...

AKP’nin İzmir milletvekilleri yasa teklifi hazırladı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesine 286 itfaiyeci alınacak.

Sınavı kazandıkları halde Danıştay’ın iptal kararı nedeniyle atamaları yapılmayan 286 itfaiyecinin, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinde göreve başlatılmaları için yasa teklifi hazırlandı.

AKP İzmir milletvekilleri, Ali Aşlık, Rıfat Sait, İlknur Denizli, İlhan İşbilen, Erdal Kalkan, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Mehmet Tekelioğlu tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde, Belediyelerin İtfaiye eri almak için sınav açtığı, ancak Danıştay’ın bu konudaki yönetmeliğin bazı maddelerini iptal ettiği hatırlatıldı.

Birçok belediyenin Danıştay’ın iptal kararı çerçevesinde tanıdığı 30 günlük sürede, sınavı kazananların atamalarını yaptığı, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesinin bunu uygulamadığı vurgulandı. İzmir’de itfaiye sınavını kazananların mağdur olduğu kaydedildi. Kanun teklifi ile sınavı kazanan kişilerin atamalarının yapılması ve bu konuda açılan davaların da ortadan kaldırılması istendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı sınavda itfaiyeci olmaya hak kazanan ancak Danıştay kararı uyarınca 180 gündür göreve başlatılmayan itfaiyeciler, bir süredir eylem yapıyor. İtfaiyeciler, önceki gün de Cumhuriyet meydanında toplanarak, Büyükşehir Belediyesine yürüdü. Belediye, sınavı kazanmalarına rağmen Danıştay’ın iptal kararı uyarınca, KPSS puanıyla başvuru yapan ve özel yetenek sınavını geçen 286 itfaiyeciyi göreve başlatmıyor. (Gazeteport

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER