AKP Meclis TV'yi sınırlandırıyor

AKP, demokrasiyi halktan kaçırma hususunda sınır tanımıyor. Artık TBMM TV, parlamentodaki konuşmaları sadece 3 gün 5'er saat verecek. Geri kalan zamanlarda vatandaş, mecliste ne olup bittiğini göremeyecek.

AKP Meclis TV'yi sınırlandırıyor

TBMM TV yayınlarına sınırlama geldi. TBMM TV haftada Salı, Çarşamba, Perşembe olmak üzere sadece 3 gün, saat 14.00-19.00 arasında canlı yayında olacak. Uygulama Meclis’in tatile girmesinden önce yürürlüğe girdi.

TBMM TV, mecliste yapılan konuşma ve tartışmaları vatandaşın izlemesini sağlıyordu. Kanal, meclisin şeffaflığı için en önemli araçlardan biriydi. AKP, şimdi bu televizyon kanalını sınırlandırarak, meclisteki tartışmaların büyük kısmını halktan gizleyecek.

Vatan gazetesinden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre TRT’nin Spor kanalı TRT-3 ile aynı frekansı paylaşarak Meclis Genel Kurul çalışmalarını 1995’ten bu yana canlı olarak yayınlayan TBMM TV, TBMM Başkanlığı’nın TRT’den süre uzatımı talebinde bulunmaması üzerine 16 yıl sonra önceki gün ilk kez Meclis’te komisyon ve genel kurul çalışması olmasına rağmen yayın yapmadı.

Meclis yetkilileri, 1995’ten bu yana geçerli olan protokolde haftanın 3 günü 5 saat üzerinden yayın yapılması esasının olduğunu, ancak TBMM’nin TRT’ye sürekli yazı göndererek bu yıla kadar yayın gün ve saatlerini arttırdığını belirttiler. Bu sene uzatma talebi gönderilmedi.

Bahaneler şaka gibi
Buna gerekçe olarak ise "TRT'nin yeterince spor yayını yapamadığı" ve "TBMM TV yayınlarının maliyeti" gösterildi.


 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER