AKP MEMURLARA NE VAAT ETTİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

AKP MEMURLARA NE VAAT ETTİ?
Partisinin seçim beyannamesini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memurlar için de vaatleri vardı.AKP'nin 1 Kasım Seçim Beyannamesinde çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanununda gerekli değişiklikler yapılacağının ifade edildiğini görüyoruz.
 memurlar.net'te yer alan habere göre  AKP'nin  Beyannamede; 2002 yılı sonundan 2015 yılı Ocak ayı sonuna kadar enflasyon yüzde 185 oranında artarken; aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşının yüzde 435 artarak 2.097 TL'ye yükseldiği ve reel olarak yüzde 88 arttığı ifade ediliyor.
 
Aile yardımı ödeneği dahil ortalama memur maaşının, yüzde 329 artarak 2.481 TL'ye yükseldiği ve reel olarak yüzde 51 arttığı belirtiliyor.

DOĞUM  NEDENİYLE ÜCRETSİZ İZNİNDE GEÇEN SÜRE KIDEMDEN SAYILACAK
 
En önemli yeniliğin, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirileceği ifadesini söyleyebiliriz. Şuan ki mevzuata göre, doğum nedeniyle aylıksız izinde geçirilen sürelerin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilmesi söz konusu değildir.
 
Mevcut düzenlemeye göre, Kanunları gereği verilen ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamındaki sigortalı kadının, üç defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra iki yıllık süreyi geçmemek kaydıyla borçlanılacak sürelerde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı sayılmaması ve çocuğunun yaşaması şartlarıyla talepte bulunulan süreleri, borçlanılabilmektedir.
 
Yine, işçi ve memur tüm çalışan kadınlara doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı getirilmesi de önemli bir yeniliktir.
 
Beyannamede, emekliye enflasyonun oldukça üzerinde artışlar sağlandığından bahisle, emekli aylığının reel olarak; memurlarda yüzde 23, işçilerde yüzde 43, Bağ-Kur'lu esnafa da yüzde 100, Bağ-Kur'lu çiftçilere de yüzde 238 oranında artış yapıldığı ifade edilmektedir.
 
Beyannamede yer alan en önemli yeniliklerden bir tanesi de polislerin 2200 olan ek göstergelerinin 3000'e çıkarılacağı yönündeki taahhüttür.

ASGARİ ÜCRET 

Asgari ücreti inşallah 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES'i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz.
 
Kamuda çalışan taşeronları istihdam edeceğiz.
 
Askerlerimizle ilgili de bir çalışma yürütülüyor.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER