AKP ZORBALIĞI SINIR TANIMIYOR!

Kamer Genç, TBMM’de Deniz Feneri ile ilgili konuşma yaparken, AKP Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu'nun müdahalesine maruz kaldı. Uslu, Kamer Genç’i iterek kürsüden indirirken, müdahale sırasında Meclis TV yayını kesti. Olaya tepki gösteren Genç, “Meclis AKP’nin çiftliği haline geldi” dedi.

AKP ZORBALIĞI SINIR TANIMIYOR!

Meclis Genel Kurulunda Deniz Feneri davasıyla ilgili konuşma yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Meclis İdare Amiri Salim Uslu tarafından kürsüden itildi ve stenografların oturduğu masaya çarptı.

Yolsuzluklar üzerine konuşturulmadı
Kamer Genç, elinde fener ile kürsüye geldi ancak Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un tepkisi ve uyarısı üzerine feneri bıraktı. Daha sonra Genç’e tepki gösteren Yakut, yolsuzluklar üzerine konuşan Genç’e söz aldığı konuyla ilgili konuşması konusunda uyarıda bulundu.

Konuşmaktan men edildi
Genç'in konuşmasını sürdürmesi üzerine Yakut, mikrofonu kapatarak içtüzüğe göre “hatibi konuşmaktan men etme” kararını oyladı ve oy çokluğuyla Genç’i konuşmadan men ettirdi. Buna tepki gösteren ve kürsüden inmeyen Genç’e karşı meclis idare amirini göreve çağıran Yakut’un çağrısı üzerine İdare Amiri Salim Uslu kürsüye gelerek Kamer Genç’i iterek uzaklaştırdı.


“Parlamento AKP’nin çiftliği haline geldi”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kamer Genç, danışma kurulu önerisi üzerine söz aldığını ve konuşmada işsizlik ve yoksulluktan bahsettiğini söylerken, danışma kurulu önerisi ile söz alan vekilin her konuda konuşabilme hakkı olduğunu söyledi. Haksız yere konuşmasının kesildiğini belirten Genç itilmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi: ''Beni iteceğini tahmin etmedim. Ama beni itti. Stenografların oturduğu masaya çarptım. Parlamento, AKP'nin çiftliği haline geldi. Biz vatandaşın sıkıntılarını nerede dile getireceğiz. İlk defa bir İdare Amiri, kürsüde konuşan bir parlamentere saldırıyor. Bizi korkuyla sindiremezler. Bu saldırılar devam ederse Meclisin o salonunu, onlar içi işkencehane haline getiririm.''

Salim Uslu’nun kınanması talebine ret
Bu arada Kamer Genç’e uygulanan şiddetin kınanmasını isteyen CHP’li vekillerin önerisi oylama sonucunda reddedildi. Bunun üzerine mecliste söz alan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, şiddete herkesin tanık olduğunu ve adında adalet olan bir partiye bunun yakışmadığını söyledi. Bu arada Kaplan konuşma yaptığı sırada da Meclis TV yayını kesti.

“Bu bir diktadır”
Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise, Salim Uslu’nun kınanmasının eleştirerek bunun bir çoğunluk diktası olduğunu söyledi




Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN KAYA
DURSUN KAYA - 12 yıl Önce

KAMER GENÇ GERÇEKTEN SAVUNULACAK BİRİ ????????

SIRADAKİ HABER