AKP'Lİ VEKİLİN OSMANLI SEVDASININ NEDENİ?

Cumhuriyet için ‘90 yıllık reklam arası’ diyen AKP’li vekil Tülay Başbuşcu’nun Osmanlı lalesi satarak servetine servet kattığı ortaya çıktı.

AKP'Lİ VEKİLİN OSMANLI SEVDASININ NEDENİ?
Başbuşcu, en büyük satışı da AKP’li belediyelere yaptı. Sadece İstanbul’a 1 yıl içinde yaklaşık 3 milyon liralık Osmanlı lalesi gönderdi.
 
gün­de­me bom­ba gi­bi dü­şen ‘cum­hu­ri­ye­te rek­lam ara­sı­’ söz­le­ri­nin sa­hi­bi AKP Ba­lı­ke­sir Mil­let­ve­ki­li Tü­lay Ba­buş­cu, iş ha­ya­tın­da­ki hız­lı yük­se­li­şiy­le de dik­kat çek­ti. Tü­lay Ba­buş­cu­’ya ba­şa­rı­yı ge­ti­ren ise Os­man­lı la­le­le­ri ol­du…
 
2011’de mil­let­ve­ki­li se­çi­len Baş­buş­cu, Fa­ce­bo­ok’­ta Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın 16 Türk Dev­le­ti­’ni tem­sil eden as­ker­ler­le çe­ki­len fo­toğ­ra­fı­nı pay­la­şıp al­tı­na “600 yıl­lık im­pa­ra­tor­lu­ğun 90 yıl­lık rek­lam ara­sı so­na er­di­” yaz­mış­tı. Bu söz­le­riy­le bü­yük eleş­ti­ri top­la­yan Ba­baş­cu­’nun iş ha­ya­tın­da da par­lak bir pro­fi­li ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı.
 
‘AN­KA­RA­’YA DA LA­LE­LE­Rİ­ BİZ VER­Dİ­K’
 
İş ada­mı Lüt­fi Ba­buş­cu ile ev­li olan AK­P’­li ve­kil, 2009 yı­lın­da ‘La­le­sa­n’ fir­ma­sı­nı ku­ra­rak çi­çek üre­ti­mi­ne baş­la­dı. 25 bin TL ser­ma­ye ile ku­ru­lan şir­ket, ser­ma­ye­si­ni bir yıl­da iki­ye kat­la­dı. İha­le ala­bil­mek için de 3 yıl­da 3 kez un­van de­ğiş­tir­di. La­le­sa­n’­ın ser­ma­ye­si 3 yıl için­de 4 kat ar­ta­rak 200 bin li­ra­ya ulaş­tı. Şir­ket hak­kın­da bil­gi ve­ren Lüt­fi Ba­buş­cu, Tür­ki­ye­’de çi­çek so­ğa­nı üre­ti­mi­nin yüz­de 45’i­ni kar­şı­la­dık­la­rı­nı söy­le­di.
Şir­ke­tin bu hız­lı yük­se­li­şi­nin ar­ka­sın­da ise Os­man­lı la­le­le­ri var… Baş­buş­cu Çif­ti­’nin sa­hi­bi ol­du­ğu şir­ket, 5 yıl bo­yun­ca la­le üre­ti­mi­ne ağır­lık ver­di. Şir­ke­tin la­le sat­tı­ğı ku­rum­la­rın ba­şın­da ise AK­P’­li be­le­di­ye­ler gel­di. Lüt­fi Ba­buş­cu, da­ha ön­ce yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da “2013 yı­lın­da An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’ne la­le­yi biz ver­dik sa­de­ce üre­tim­den kar­şı­lan­dı. Yi­ne İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’ne de ve­ri­yo­ru­z” demişti.
 
İS­TAN­BU­L’­A 5 MİL­YON Lİ­RA­LIK LA­LE…
 
İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 2014 yı­lın­da Si­liv­ri­’den Tuz­la­’ya 5 mil­yon li­ra har­ca­ma yaparak, 211 fark­lı tür­de 20 mil­yon la­le di­kti. Tü­lay ve Lüt­fi Ba­buş­cu Çif­ti­’nin sa­hi­bi ol­du­ğu La­le­sa­n’­ın, İs­tan­bu­l’­a la­le sa­tan iki şir­ket­ten bi­ri ola­rak yak­la­şık 3 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de ge­lir el­de et­ti­ği he­sap­lan­dı. An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ise 2014 yı­lın­da ken­tin çe­şit­li nok­ta­la­rı­na 28 mil­yon çi­çek ek­ti. Bun­la­rın bir kıs­mı­nı la­le­ler oluş­tur­du.
 
 
 
Kaynak: Sözcü
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 9 yıl Önce

Söz söylemeyelim bu seçilmişlere ve onları seçenlere,her biri seçilmiş ve hiç yanlış yapmaz onlar Durmak yok reklama devam,asıl filme ne kadar var bilinmiyor.

SIRADAKİ HABER