AKP'NİN 'ÇILGIN' MECLİS BAŞKANLIĞI PLANI

Meclis Başkanlığı kulislerinde en dikkat çekici iddiayı Haber 7'den geldi. İddiaya göre, başkanlığı mutlaka almak isteyen AK Parti'den 60 vekil 3. turda HDP adayı Fırat'a oy verecek. Böylece son tura AK Parti ve HDP adayı kalmış olacak. Bu durumda MHP oyları son turda AK Parti'ye gidecek.

AKP'NİN 'ÇILGIN' MECLİS BAŞKANLIĞI PLANI
Meclis Başkanlığı seçimi için çok kısa bir süre kala kulislerdeki en dikkat çekici iddiayı Haber 7 gündeme getirdi. Haber 7'nin iddiasına göre, AK Parti  son tura kendi adayı ve HDP'nin adayının kalmasını istiyor. Böylece son turda kendi adayını garantilemenin hesabını yapıyor. Nasıl mi? İşte Haber 7'nin o iddiası:
AK Parti'den 60 milletvekili taktik gereği 3. turda HDP'nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'a oy verecek. Meclis başkanlığını riske atmak istemeyen AK Parti hesabını son tura göre yaptı. İlk iki tur 30 Haziran Salı günü yapılacak. Adayların seçilebilmesi için 367 oy gerekiyor. Her parti kendi adayını destekleyeceği için ilk turda bu rakama hiçbir parti ulaşamıyor.
1 Temmuz Çarşamba günü 3. ve 4. tur yapılacak.
3. turda adayların seçilebilmesi için 276 oy gerekiyor. Ama hiçbir partinin o kadar vekili yok. En çok oyu alan iki aday son tura kalacak. Ak Parti'nin planı da 3. turda devreye girecek. AK Parti'den 60 milletvekilinin 3. turda HDP'ye oy vereceği konuşuluyor. 
Böylece son tura AK Parti ve HDP'nin adayı kalacak. AK Parti bu kez son turda kendi adayına 258 oy vererek kendi adayını seçtirecek. Çünkü MHP , HDP'nin adayını desteklemeyecek. CHP , Fırat'ı desteklese bile başkanlığa yetmeyecek.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali can
ali can - 9 yıl Önce

3.turda bu iş biter tahminim Baykal 3 partinin blok oylarıyla seçilir.akp ye yedirmezler başkanlığı kolay kolay

SIRADAKİ HABER