ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

SALDIRIDA 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var. Saldırı bombalı araçla düzenlendi" dedi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta  ağır hasar meydana geldi.

Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SERVİS HAVA KUVVETLERİ'NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada,  askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, "Patlamanın bomba yüklü araçla  gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

BÖLGEDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Yeni bir patlamaya karşı güvenlik güçleri tarafından İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Patlama olan alanın çevresinde önlem alındı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna  yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER