ARİF NİHAT ASYA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI İSTANBUL FİNALİ ÇATALCA DA YAPILDI ..

 ARİF NİHAT ASYA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI İSTANBUL FİNALİ ÇATALCA DA YAPILDI ..
 
   Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesinin organize ettiği ve bu yıl 10.su düzenlenecek olan Bayrak Şairi Arif Nihat Asya yı Anma Etkinlikleri çerçevesinde,İstanbul İl çapında düzenlenen Arif Nihat ASYA şiirlerini okuma yarışmasına katılım yüksek oldu. Ortaokul ve Ortaöğretim  Okulları öğrencilerinin katıldığı yarışma çekişmeli geçti.  Ortaöğretim Okullarından 22, Ortaokullardan 13 Ayrı İlçeden gelen yarışmacılar jüri önünde şiirlerini tekrar okudu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda sıralama şu şekilde oluştu.
 
Ortaöğretim  Okulları Arasında;

1- Semanur  ÖZER  - Zeytinburnu  Zühtü  Kurtulmuş Anadolu Lisesi
2.Samet Garan---Beylikdüzü Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi
3.Esra Milligüney---Çatalca Anadolu Imam Hatip Lisesi

Ortaokullar arasında;

1.Mihrimah Sultan Çakmak ---Pendik Mahir Iz Ortaokulu
2.Mehmet Süha Türkmaya ---Maltepe Hasan Şadoğlu Ortaokulu
3.Tuğçe Dinçtürk ---Zeytinburnu Kazlıçeşme Abay Ortaokulu

Şiir okuma yarışmasında dereceye giren 37 öğrenciyi de,Türk Eğitim-Sen istanbul 9 No lu şubesi çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

 
    Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 nolu şubesi her yıl 05 Ocak ta,Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA yı,doğduğu yer olan Çatalcanın İnceğiz Köyünde ve Çatalca İlçe merkezinde yapılan etkinliklerle anıyor.Sendika bu yıl,etkinlikler çerçevesinde İstanbul çapında Ortaokullar ile Lise ve Dengi Okullarda,Arif Nihat ASYA nın şiirlerini güzel okuma yarışması düzenlendi.Çatalca Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan İstanbul Finalinde dereceye giren öğrencilere,05 Ocak 2015 Pazartesi günü saat:14.00 de,aynı yerde yapılacak toplantıda ödülleri verilecek.Türk Eğitim-Sen İstanbul çapında dereceye giren öğrencilerin 1.lerine birer cumhuriyet altını,2.lere birer yarım altın,3.lere ise birer çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verileceğini duyurmuştu.
   
      05 ocak 2015 Pazartesi günü Çatalca da yapılacak etkinliklere, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve panelist olarak, Şair ve Yazar Yavuz Bülent BAKİLER in katılacağı bildirildi.   
       
     Arif Nihat ASYA, 07 Şubat 1904 tarihinde İnceğiz,Çatalca  / İSTANBUL da doğmuştur.  Bayrak Şiirini Adana nın kurtuluşu olan  05 Ocak ta yazmış ve “Bayrak” şiirinden dolayı "Bayrak Şairi" olarak ta anılır. 05 Ocak tarihi aynı zamanda  onun vefat ettiği  tarihtir. 05 Ocak 1975 te vefat eden Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA nın kabri Ankara Karşıyaka Mezarlığındadır.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER