ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER İNTİHAR ETMESİN !

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER İNTİHAR ETMESİN !
2 Kasım 2013, yer Aydın… Beden Eğitimi Öğretmeni Alim Koç daha 33 yaşındaydı, merkez ilçeye yakın bir tarlada bileklerini keserek intihar etti. Cesedi yaklaşık bir hafta sonra bulundu. Otopside 5-6 gün önce intihar ettiği doğrulandı. Alim Koç intihar etmeden önce birkaç sigara içti, izmaritlerini toprağa bastı. Belki ilk defa bu kadar zengindi: Tüm yeryüzü, onun küllüğüydü.
 
27 Şubat 2014, yer Sinop, Kimya Öğretmeni Gamze Arslan… Üniversiteyi bitireli on yıldan fazla olmuştu. Uzun zaman dershanede çalıştı. Ancak bir süredir işsizdi. Bunalıma girdi, av tüfeğiyle canına kıydı. 28 Şubat’ ta toprağa verildi. Aynı gün Dershane Yasası’ nın 11 maddesi kabûl edilmişti. Gamze Hoca için akıtılan gözyaşları henüz kurumadan yasa, 1 Mart’ ta meclisten geçti. Gamze Hoca aramızdan ayrıldığında 35 yaşındaydı.
 
28 Temmuz 2014, yer Mardin, Sınıf Öğretmeni Nihat Kılınç… Üniversiteyi 2 sene önce bitirdi. İlk sene hevesle girdiği KPSS’ den istediği puanı alamadı. Bu yıl da ekranda aynı sonucu görünce köydeki evde tavana kendini asarak intihar etti.
 
Atanamayan öğretmen yoktur, ataması yapılmayan öğretmen vardır. Üniversite sınavını kazanmış, onlarca vize/final sınavını geçmiş, staj/ödev ve diğer akademik çalışmaları başarıyla tamamlamış bir Türk aydınının KPSS’ yle öğretmen olup olmayacağını anlamak için Millî Eğitim Bakanlığı personeli olmaya gerek yok; sokaktaki herhangi bir vatandaş bile bunda yanlışlık olduğunu rahatlıkla anlayabilir. Ataması yapılmayan öğretmenler, sadece Türk Eğitim-Sen’ in değil tüm sendikaların ve doğrudan Türk milletinin sorunudur. Mutlu öğretmen, mutlu nesil; mutlu nesil, mutlu yarınlar ve mutlu Türkiye’ dir.
 
Ülkemizde 327.000 Eğitim Fakültesi mezunu var. Her sene KPSS’ ye 450.000’ in üzerinde aday giriyor, bu sayı Birleşmiş Milletler’ in verilerine göre 71 ülkenin nüfûsundan daha fazla! Formasyon eğitimini tamamlayanlarla aday sayısı yarım milyonu geçiyor. Yani etrafınızda gördüğünüz her 140 kişiden 1’ i ataması yapılmamış öğretmen ve her 3 adaydan 1’ i intiharı düşünüyor. Ekonomik sorunlar, ruhsal kaygılarla atbaşı gidiyor; toplumsal huzur giderek bozuluyor.
 
Biz Alim, Gamze ve Nihat Hocaları kara toprağa değil dimağlarımıza gömdük sevgimizle yeniden yeşertmek için. Ataması yapılmadığından intihar eden diğer 40 öğretmen adayını, Van depreminde kaybettiğimiz 68 öğretmen arkadaşımızı ve görevi başında şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.
 
Öfkemi satırlara nakşederken şairin dediği gibi ’’Güzel günler göreceğiz çocuklar/ Güneşli günler göreceğiz/ Motorları maviliklere süreceğiz.’’ diyor, atama sorununun bir an önce çözülmesi dileğiyle Türk Eğitim-Sen Esenler İlçe Başkanı olarak sizleri ve dolayısıyla kamuoyunu saygıyla selamlıyorum.
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER