ATANAMAYAN ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARI EYLEM YAPTI

5 bin öğretmenin ataması sonuçlanırken, Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan atanamayan engelli öğretmen adayları, yapılan atamaları protesto etti.

ATANAMAYAN ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARI EYLEM YAPTI
 
 
Ankara Ataması Yapılmayan Öğretmenler Temsilciliği üyeleri Güvenpark’ta bir araya gelerek pankart açıp basın açıklaması yaptı.
 
Atanamayan öğretmenler, 120 bin öğretmen ihtiyacının giderilmesini isterken, bunun için ilk aşamada Nisan ayında 40 bin öğretmen ataması yapılması talebinde bulundular.
 
Ayrıca engelli öğretmen adayları ile ilgili olarak grup tarafından yapılan basın açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verildi:
 
“Milli eğitim bakanlığının engelli öğretmen açığı 16 bin dolayında. İki bakanlık arasında tam bir kayıkçı dövüşü yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gidiyoruz diyoruz 24 bin kamu personeli açığı var. Bunu kapatın. Bunun 3’te 2’si yani 16 bini Milli eğitim Bakanlığının kadrosu diyorlar. Milli Eğitim Bakanlığına dönüyoruz diyoruz ki 16 bin öğretmen açığınız var bu kadroları kapatın. Onlarda diyorlar ki yeterli öğretmen engelliler arasında yok. Bugün 300 rakamını açıkladılar oysa bugün atama bekleyen diploması elinde 500’ün üzerinde öğretmen var.16 bin açık olan bir yerde öyle 300’lük 200’lük, 400’lük rakamları kabul etmiyoruz. Eylemin mesajı Bakanlık yetkilileri tarafından alınmazsa önümüzdeki süreçte daha keskin daha sürekli eylemleri yaşama geçireceğiz.” 
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER