Atanan öğretmenler yemin etti, atanamayanlar eylem yaptı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Zonguldak'ta düzenlenen törende ataması yapılan 28 öğretmen, mesleğe giriş yemini etti. Salonun yakınındaki Madenci Anıtı'nda toplanan ataması yapılmayan yaklaşık 50 öğretmen ise eylem yaptı.

Atanan öğretmenler yemin etti, atanamayanlar eylem yaptı
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Van depreminde ölen öğretmenler ve diğer şehit öğretmenler anısına saygı duruşundu bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin’in konuşmasının ardından emekli öğretmen Şadan Şensoy, Türk bayrağını yeni ataması yapılan öğretmen Büşra Nur Eyisoy’a teslim etti. Daha sonra emekli 17 öğretmene hizmet şeref belgesi ve plaketleri verildi. Ardından da yeni ataması yapılan 28 öğretmen, Türk bayrağının üzerine ellerini koyarak mesleğe giriş yeminini okudu.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYOP) üyesi yaklaşık 50 öğretmen ise, törenin yapıldığı salonun yakınındaki Madenci Anıtı'nda toplanarak, KPSS sistemini protesto etti. Öğretmenler, 'Türkiye öğretmenine sahip çık, Bakan değil gören istiyoruz, Kopyacılar okulda, öğretmenler mezarda, Halimizden anlayacak öğretmen bakan istiyoruz' yazılı pankart ve dövizler açtı. "Adaletli atama istiyoruz" şeklinde slogan atan öğretmenler adına konuşan AYOP Zonguldak İl Temsilcisi Canan Gündüz, atama bekleyen 300 bini aşkın öğretmen olduğunu belirterek, şöyle söyledi: "Bizler, eğitim fakültelerinden mezun olup, KPSS'ye mahkum edilen sistemin mağduru öğretmenleriz. Bizler ataması yapılmadığı için mevsimlik işçi gibi, her an yerimize kadrolu gelecek tedirginliğiyle, bayramda seyranda ders ücretleri yatmayan, devlet okullarının ücretli öğretmenleriyiz. İşsiz kalmaktansa özel sektörün ağır sömürü şartlarında geleceğinden endişe eden dershane öğretmenleriyiz. Özümüzle sözümüz bir diyenlerden koşulsuz atama hakkımızı talep ediyoruz."

 


Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER