AZİZ YILDIRMDAN ŞOK AÇIKLAMALAR !

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor kanalında açıklamalarda bulundu.

AZİZ YILDIRMDAN ŞOK AÇIKLAMALAR !
Aziz Yıldırım, Alex’in Fenerbahçe’nin bir değeri olduğunu belirterek “Alex’in üzgün olması doğaldır. Ancak bunu kavga olarak yansıtmak, kulüplerin içişlerine karışmak doğru değildir. Alex diye bir problemimiz yoktur.” dedi. Yıldırım, ayrıca önemli bir ismi olan Alex’in henüz bir efsane olamadığını söyledi.
 
ALEX HEYKELİ
Alex’in heykeliyle ilgili olarak bir taraftar grubunun bunu üstlendiğini anlatarak, “Atatürk’ün dışında kimsenin heykelinin yapılması için çalışmam. Yapmak isteyenlere de engel olmam.” dedi.
Aykut Kocaman bu takımın patronudur” diyen Yıldırım, Kocaman’ın istekleri doğrultusunda bir yol çizmek istediklerini ancak engellemek isteyenlerin bulunduğunu savundu.
Alex ile ilgili Oğuz Çetin’in “Oynamalı” yorumunu “kızmayacağı” gerekçesiyle örnek veren Aziz Yıldırım, “Ortega diye bir futbolcu vardı, sen oynatmadın. Futbolcu bana geldi, ‘oynamayacaksam gideyim’ dedi. Aktardım. Sonraki maçta yine oynatılmadı. Sonra da gitti.” ifadelerini kullandı.
 
ÜÇ YILDA ÜÇ ŞAMPİYONLUK
Aziz Yıldırım, son üç yıllık dönemde başarılı olduklarını, “Üç yılda üç şampiyonluk” hedefini camianın lideri olarak hedef gösterme amacıyla koyduğunu anlattı.
Spartak Moskova maçı öncesi Meireles transferinin tamamlanmaması eleştirilerine karşılık ise Aziz Yıldırım, “Son dakikada bir gol olsaydı, maç 5’e giderdi. Sonra Meireles gibi futbolcuların alınması o kadar kolay değil. Sanki cebine parayı koyuyorsun pazardan elma-armut alıyorsun.” şeklinde konuştu.
 
YILDIRIM, AVCI’YI SAVUNDU
Abdullah Avcı – Selçuk İnan tartışmalarına da değinen Aziz Yıldırım, “Buna ne gerek var. Basında kavgadan başka bir şey yok. Allah korusun, içeride ilk maçı kaybetsek ‘Abdullah Avcı istifa’ diyeceğiz. O bizim çocuğumuz değil mi?” sözleriyle Milli Takımımızın Teknik Direktörü’ne destek çıktı.
Aziz Yıldırım, UEFA’nın ödül dondurma kararına neden olan futbolcunun Bilica olduğunu açıkladı.
Aziz Yıldırım, Emre Belözoğlu’na herkes karşı çıkarken kendisinin ısrarıyla transfer edildiğini belirterek “Kendisine kapımız her zaman açıktır.” dedi.
 
“AZARLAMADIM”
Gaziantepspor maçında taraftarların Alex’e yönelik aleyhte tezahüratına karşılık anons yapmasını da savunan Aziz Yıldırım, “Ben kadın taraftarlarımızı azarlamadım. Ben hiçbir şekilde Fenerbahçe taraftarlarını azarlamam. Onlar da bilirler ki Aziz Yıldırım boşuna söylemez. ‘Lütfen, rica ediyorum; değerlerinizi harcamayın’ dedim.” derken, “Bunun örneği dünyada yok!” yorumunda bulunulmasına karşılık da “İlk siz görmüş oldunuz.” şeklinde konuştu.
 
"FENERBAHÇE TÜRKİYE'DİR, TÜRKİYE'NİN DE FENERBAHÇE'YE İHTİYACI VARDIR"
Fenerbahçe olmasa 18 sporcunun olimpiyatta yarışamayacağını ifade eden Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe Türkiye’dir. Türkiye’nin de Fenerbahçe’ye ihtiyacı vardır.” dedi. Fenerbahçe dışında atletizm pisti olan ve boks salonu bulunan kulüp bulunmadığını kaydeden Aziz Yıldırım, amatör branşlar için devletin yardımının yetersiz olduğunu ancak yatırımlarının devam edeceğini belirtti.
Fenerbahçe kulübünün son beş yılda atletizme 10 milyon lira, yelken şubesine 3 milyon lira, voleybola 4 milyon lira yatırıldığını, futbol altyapısı için de 10 milyon lira harcadıklarını aktararak bunları Türk sporunun başarısı için yaptıklarını anlattı.
Tesislerin Fenerbahçe’nin kendi bütçesiyle inşa edildiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, amatör şubelerin gelişmesi için pilot bölgelerin oluşturulması gerektiğini kaydetti. Yıldırım, profesyonel spor kulüplerinin amatör branşlara yaptıkları yatırımların sürmesi için devletin kolaylık sağlaması gerektiğini belirterek “Bundan sonra futboldan kazanılan futbola harcanacak. Böyle bir tehlike var.” İfadelerini kullandı.
 
3 TEMMUZ’UN ETKİLERİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike iddialarıyla ilgili dava Yargıtay aşamasında bulunduğu için fazla yorum yapmak istemediğini söyledi. Yıldırım, “Her karara saygılı olacağım. Silahlı örgüt suçlamasıyla dinlenmiş olmayı yanlış buluyorum. Şikeden dinlenmedik. Zamanı gelince belgeleriyle anlatacağım. O dönemde yasa değişikliğinin yapılmasını sağlayan sayın Başbakan’a teşekkür ediyorum. ” dedi.
Dinlemeye takılan konuşmalardan Fenerbahçe’nin şike yaptığı sonucunun çıkarılamayacağını iddia eden Aziz Yıldırım, şöyle dedi:
“Eğer bundan suç unsuru çıkarılacak olursa Türkiye’de tüm takımların suçlanması gerekir. 6222 sayılı kanunla ilgili hiçbir çalışma içinde bulunmadım. Aziz Yıldırım adına da bir girişim olduysa bunun da ortaya konması gerekir. Dosyada yer alana her şeyin sorumlusu benim. Bu işleri yapmış olsaydım iki defa direkten dönmezdim, iki kez şampiyonluğu kaybetmezdim. ”
 
"BEN FENERBAHÇELİYİM, PES ETMEM"
CAS davasıyla ilgili de konuşan Aziz Yıldırım: “Fenerbahçe, CAS davasını Türkiye’nin ve Fenerbahçe’nin menfaatlerini gözeterek çekmiştir. Türkiye’nin menfaati, Fenerbahçe’nin menfaatidir.”
Medyayı da eleştiren Aziz Yıldırım, “Tepkiyi sporseverler vermeli. Hangi gazete doğruyu yazıyorsa onu okuyacağız. Hangi program doğruysa onu izleyeceğiz. Sporun öncülerinin bunu yapması lazım.” ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım, "Başkanlığı bırakmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, "Ben Fenerbahçeliyim. Öyle kolay kolay pes etmem." karşılığını verdi.
 
PROJELER
Aziz Yıldırım, merakla beklenen projelerle ilgili açıklamalarda da bulundu.
Aziz Yıldırım, üye sayısını bir milyona çıkararak bütçeyi 1 milyar dolara çıkarma konusunda çalışmaları bulunduğunu duyurdu. Yıldırım, tüzüğü değiştirmek için girişimlerde bulunduklarını belirterek, projeyi en geç bir yıl içinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, geliştirdikleri ve çok yakında tanıtımını yapacakları bir başka projeleri daha bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 
 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
rzy
rzy - 12 yıl Önce

siz alex in heykelini dikmeye devam edin hergün şehit veriyoruz biraz da olsa insanlar duyarlı olsa asıl heykeli dikilecekler birer birer gidiyor.siz boş şeylerle uğreşın durun birbirinizi yiyorsunuz tvlerde.

SIRADAKİ HABER