BAKAN AÇIKLADI. DURABİLİRSİNİZ AMA BİR ŞARTLA

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, “Duran adam” protestosuyla ilgili “Bu gösteri, kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra bizim müdahalemiz olmaz” dedi.

BAKAN AÇIKLADI. DURABİLİRSİNİZ AMA BİR ŞARTLA

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, “Duran adam” protestosuyla ilgili “Bu gösteri, kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra bizim müdahalemiz olmaz” dedi.TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, devam eden eylemler, operasyonlar ve hazırlığı süren “siber terör” tasarısıyla ilgili şunları söyledi:

DURAN ADAM EYLEMİ 

“Bu gösteri kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra zaten bizim bütün gösterilere bir müdahalemiz yok. Bir şiddet eylemine dönüşmeyecek, genel hayatı bozmayacak, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamayacak olursa, herkesin böyle bir hakkı var. Trafiği etkilemeyecek. ‘Sabahtan akşama kadar Kızılay’da ben gösteri hakkımı kullanacağım’, böyle bir hak var mı? Böyle bir yetkiyi kimse düşünebilir mi? Hepsi kamu düzeniyle ilgili konular.


SANAL TERÖR TASARISI

İnternet bugün dünyadaki en önemli iletişim ağlarından ve temel özgürlüklerden de bir tanesi. Bizim bu konuda herhangi bir kısıtlamamız söz konusu değil. Ancak internet üzerinden bir sanal terör uygulanmaya çalışılıyor. Terör örgütleri halkı suç işlemeye yöneltmek, galeyana getirmek, isyana teşvik etmek, ayrıca çok önemli bazı marjinal gruplar kimliklerini gizlemek suretiyle bunu yapmaya çalışıyorlar. Toplumsal olayları kamu düzenini bozacak şekilde genişletmeye yönelik çalışmaları önlemeye ve bunları tespite yönelik bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Bunlar evrensel konular. Bütün devletler bunu nasıl yapıyorsa ona paralel bir düzenleme yapmamız gerekiyor.


CNN’İ GÖRDÜNÜZ DEĞİL Mİ?

Ayrıca Adalet Bakanlığı’nın, kimlik bilgilerinin korunmasına yönelik düzenlemesi var. Twitter üzerinden, Facebook üzerinden, internet üzerinden veya yazılı veya görsel medya üzerinden suç her türlü işlenebilir. Son gezi olaylarında da dezenformasyonda bulunan, yanlış haberlerle halkı kışkırtmaya çalışanları gördünüz. CNN’in yaptığı yayını gördünüz değil mi, Ak Parti’nin yaptığı mitingi Sayın Başbakan’ın protestosu mitingine dönüştürmek istediler. Böyle bir şey olmaz tabii. Sanal terör dediğimiz bir olay var. Açıkça tweet atıp da halkı galeyana getiriyorsa elbette bunun adresini tespite yönelik çalışmalar yapıp bunu adli makamların önüne götürmek bizim görevimiz.

DURAN ADAM GÖZALTILARI DEVAM EDİYOR

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda dün akşam yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz'ün ardından bu sabah da Meydan'da ve Cumhuriyet Anıtı önünde beklemeye devam edildi. Gezi Parkı'na bakan meydanda bir grup, dönüşümlü olarak beklerken, Anıt önünde de bir kişi kitap okuyarak, bir diğeri de durarak eylem yaptı. Ancak, polis bir süre sonra meydanda duran 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Gezi Parkı'nda bekleyen çevikkuvvet otobüsüne götürülürken çevredekiler polise durmanın bir suç olmadığını söyleyerek, tepki gösterdi. Polis, duranların gözaltına alınmasına tepki göstererek, Gezi Parkı merdivenlerine çıkan bir kadını diğerlerinin yanına götürdü.

BİR ŞEYE İHTİYACIM YOK ÖZGÜRLÜKTEN BAŞKA

Anıt önünde "Okumak yasaklanamaz ki.. Rahatsız etmeyin bayım, okuyorum lütfen" yazılı bir kağıt açarak, kitap okuyan kadın bekleyenler ise, gece saat 03.00'dan beri kitap okuduğunu söyleyerek, dayanabildiği yere kadar oturup, kitap okumaya devam edeceğini belirtti. Genç kadına destek için yiyecek ve içecek getiren bir vatandaş da "Yanındayız" dedi. Çevredekilerin desteği üzerine genç kadın da bir kağıda, "İlginiz için teşekkür ederim. Bir şeye ihtiyacım yok özgürlükten başka" yazdı.

DURMAYA ANNE ENGELİ

Bu arada Anıt'ın önünde durmaya başlayan 15 yaşındaki bir genç de, bir süre sonra annesinin gelmesiyle eylemini bitirmek zorunda kaldı. Herhangi bir Gezi eylemcisi olduğunu söyleyen bir başka genç ise, "Gece 02.00'da geldim. 2-3 saat ayakta durup, yarım saat, bir saat dinlenmek şeklinde bu saate kadar ayaktayım hala. Şu an derdimizi sadece buradan anlatabiliyoruz. Bir önceki gece Anayasal hakkımızı kullanmak, eylem yapmak isterken sokaklarda eli satırlı insanlar tarafından kovalandık. Şu an bizim mücadelemizi sürdürebileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz sadece bu tarz yöntemler kaldı. Silahlarla ya da bıçaklarla çatışmak bize göre şeyler değil. Dün birisi çıktı, burada ayakta durdu, fikir hoşma gitti. Ben de geldim, duruyorum. Belki birazdan başkaları da gelir ya da beni de diğer arkadaşlar gibi gözaltına alabilirler" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER