BAKAN AVCI'NIN ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİĞİ FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Öğretmen adaylarının merakla beklediği atama töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a neşe içinde öğretmene doğru koşan çocukların olduğu bir fotoğraf hediye etti.

BAKAN AVCI'NIN ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİĞİ FOTOĞRAFIN HİKAYESİ
Fotoğraftaki öğretmen Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda görev yapan Deniz Kılıç. İlk görev yeri olan Yüksekova’ya 2013 yılında atanan Deniz Kılıç, İshak Düzenci tarafından çekilen fotoğrafın hikâyesini Hürriyet’e şöyle anlattı:
“Fotoğraf 2014 haziran ayında çekildi. Öğrencilerle fotoğraf çektirmek isterken, çocuklar sevinçle bana doğru koştu. O zaman 1’e gidiyorlardı.
Öğretmenlere: 3 çocuk yapın



Şu an 3’üncü sınıf öğretmeniyim. Fotoğraf, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü afişinde de kullanıldı. Fotoğrafı herkes çok beğendi, çok ilgi gördü. Şaşırıyorum bu kadar ilgi görmesine. Fotoğrafta da olduğu gibi çocuklarla güle, eğlene geçiyor dersler. Ama fotoğrafın okul için bir faydasını görmüyoruz. Okulumuzda bir sürü eksik var. Bir faydası olsa güzel olur. Doğuya atananların bir çekinceleri oluyor. Korkmadan gelsinler. Öğretmenliğin tadına burada varırlar. Burada öğretmenler büyük bir misafirperverlikle daha çok sahipleniliyorlar.”
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER