BAKAN ÇELİK MEMUR ZAMMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Bakan Çelik: Memura dünya ve enflasyon şartlarının üzerinde bir teklif götürdük

BAKAN ÇELİK MEMUR ZAMMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Bakan Çelik: Memura dünya ve enflasyon şartlarının üzerinde bir teklif götürdük
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile geldiği Yozgat'ta memurların toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Türkiye ücretleri geri götüren değil, ücretleri donduran bir ülke değil, ücretleri artıran bir ülke ve enflasyonun üzerinde artıran bir ülke." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Yozgat girişinde yağmur altında karşılanan Faruk Çelik, memurlarla hükümetin 21 gündür devam eden toplu sözleşme sürecini değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelik, 21 günlük toplu sözleşme sürecinde bir uzlaşma beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti. Çelik, "Neden böyle bir beklentimiz vardı? Dünya gerçekleri, bölge gerçekleri dünya küresel ekonomide yaşanan sorunlar çerçevesinde baktığınız zaman Türkiye ücretleri geri götüren değil, ücretleri donduran bir ülke değil, ücretleri artıran bir ülke ve enflasyonun üzerinde artıran bir ülke. Bunun görüleceği düşüncesiyle bir beklentimiz vardı. Fakat memur konfederasyonlarının ortaya koydukları tablo gerçekten ne bölge, ne dünya, ne Türkiye ekonomi gerçekleri ile çok örtüşen oranlar değildi. Oradan da aşağı gelmekte biraz doğrusu zorlandılar. Yani çok yüksek tutunca bundan dolayı hakem heyetine gitti." dedi.

Hakem heyetinin 29 Mayıs Salı günü toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili nihai kararı vereceğini belirten Çelik, "Ben kararın hayırlı olmasını diliyorum. Memurlarımız ilk kez böyle bir süreci yaşıyorlar. Yani toplu sözleşme sürecini yaşıyorlar. Bu da iktidarımızın anayasa değişikliği ile getirdiği bir haktır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçlerde bu sistem daha da iyi oturacak." diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER