BAKAN ÇELİK; MEMURLARA ÖNERDİKLERİ 3+3 ZAM TEKLİFİNİ SAVUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinin 5. turu sonrası açıklama yaptı. Çelik, "Toplu sözleşme süreci ilk kez gerçekleştiriyoruz.

BAKAN ÇELİK; MEMURLARA ÖNERDİKLERİ 3+3 ZAM TEKLİFİNİ SAVUNDU

 
Bu sürecin çeşitli evreleri var. Kamu çalışanları tekliflerini sundu. Mayıs'ın 14ünde bizde teklifimiz sunduk. Teklifikimiz afaki bir teklif değil. 2012 bütçesi Meclis'te kabul edildi. Türkiye artık uzun vadeli planlar yapıyor" diye konuştu.

"Müzakerelerden Sonra Açıklama Yapmaları Daha Şık Olurdu"

Teklife ilişkin sendikalardan gelen eleştirileri saygıyla karşıladıklarını ifade eden Çelik, bir sitem de bulundu.Çelik, "Açıklamalarını müzakere ettikten sonra yapmaları daha şık olurdu. Eleştirebilirler tabiki. Ancak bir düşünselerdi üzerinde. Hiçbir şey müzakere edilmez değil" şeklinde konuştu.
"Biz Talepleri Alırken 'Sizinkiler Hiç Gerçekçi Değildir' Demedik"
Çözümden yana bir tavır takındıklarını vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"4 işkolu ile ilgili sunulan taleplerin 29 milyar ile 36 milyar arasında maliyeti var. Bu çerçevede 10-15 gündür talepler üzerinde çalışma yapıyoruz. Türkiye gerçekleriyle uyuşmayan talepleri biz alırken 'sizinkiler hiç gerçekçi değildir' demedik.
"Başbakan Erdoğan'ın 4+4 konusunda yeşil ışık yaktığı haberleri var ne diyorsunuz?" sorusu üzerine ise Çelik, "Sayın Başbakanımızla tabiki görüşeceğiz. Şu an itibariyle teklifimiz ortadadır. Şu an itibariyle böyle bir konu doğru değil" cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu'nun "Memurlar Kandırıldı" Sözüne Tepki Gösterdi
Bakan Çelik'e CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "memurlar kandırıldı" sözü de hatırlatıldı. Çelik, bu konuda şunları söyledi:
"Kandırma ifadeleri ekonomi gerçekleriyle, Türkiye gerçekleriyle bağdaşmaz. 4 milyon insanla ilgili karar alınırken muhalefetin tüm dünya gerçeklerini düşünerek ifade kullanması gerekir. Memurumuzu ne zaman kandırdık. Ne aldatanız ne de aldananız. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren konuların gayri ciddi olarak değerlendirilmesi doğru değil."
 


 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER