BAKAN YILMAZ: 20 BİN ÖĞRETMEN ALACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir" dedi.

BAKAN YILMAZ: 20 BİN ÖĞRETMEN ALACAĞIZ
Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, bir basın mensubunun, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında lisansı iptal edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine bu yıl atama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, sözleşmeli ve mülakata bağlı öğretmen alımı yapılacağını belirtti.
 
''SÖZLEŞMELİ MÜLAKATLA ÖĞRETMEN ALACAĞIZ''
 
Öğretmen alımını daha önce şubat ayı olarak açıkladıklarını ancak yeni çıkan durum üzerine bunu öne çekeceklerini dile getiren Yılmaz, "Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızın sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak şubat ayında  olacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında, kamu görevinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız.
 
Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız." diye konuştu.
 
Bakan Yılmaz, FETÖ'ye bağlı kapatılan okulların ve bu okuldaki öğrencilerin durumunun sorulması üzerine de şunları kaydetti:
 
''ÖĞRENCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ''
 
Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz.
 
''O OKULLARI BİZ İŞLETECEĞİZ''
 
Öğretmen alımına ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Onların öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ELİF TEKİN
ELİF TEKİN - 8 yıl Önce

ÖĞRETMENLİK YAPMA HAKKI BULUNAN KAMU PERSONELİ KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?1) Kamu personeli iken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş aday öğretmen olacak asil memurlar vardır2) KPSS ile kazandıkları memuriyette asaleti tasdik edilmiş kamu personeli içinde memuriyet öncesi MEB'e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yapmış asil öğretmenler ve aday öğretmenler vardır.Özellikle " memuröğretmenler arasında öğretmen tanımına uyan kişiler yok, memuröğretmenler öğretmen değil ki! " diyenler için:Memuröğretmenler içinde ÖSS + ÖYS + LES (ALES)+ KPSS +... vs sınavlarından başarıyla çıkmış, Lisans - Tezsiz Yüksek Lisans - Pedagojik Formasyon eğitimini başarıyla bitirmiş, devlet okullarına ataması yapılmamış ama öğretmenlik yapma hakkı bulunan bu kamu çalışanları içinde memuriyette Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarının ardından ASİL MEMUR olmuş; memuriyet öncesi MEB'e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarını başarıyla geçip Öğretmenlikte Adaylığı kaldırılmış ASİL ÖĞRETMENLER de vardır!Asıl meslekleri olan öğretmenliği yapmak isteyen Memuröğretmenler diyor ki:Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Mağduriyetimizin Çözümüyle İlgili Devletimizin Tüm Birimlerindeki Sayın Yetkililer!On binlerce kişi arasından KPSS ile kazanarak bir iş sahibi olmayı başarabildik ama ömrümüzün sonuna kadar üniversite lisans diplomalarımızla, yüksek lisans bitirdiğimiz bölümlerle hiçbir ilgisi olmayan memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabıt katibi, gümrük memuru, muhafaza memuru, ambar memuru, gişe görevlisi, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, kaloriferci, itfaiyeci, şoför, hizmetli,...vs. olarak çalışmak devlet için de muazzam bir kaynak israfı, verimsiz istihdamdır.

AYÇA YILMAZ
AYÇA YILMAZ - 8 yıl Önce

KAMUDA ÖĞRETMENLİK ŞARTLARINI TAŞIYAN VE ÖĞRETMENLİĞE GEÇMEK İSTEYEN KAMU ÇALIŞANLARINA EĞER ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORSANIZ TEKRAR KPSS SINAVINA GİRİN DENİLİYOR PEKİ BU İNSANLAR KPSS SINAVINI KAZANARK GELMEDİLER Mİ İNSANLARIN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİNE NEDEN İZİN VERİLMİYOR. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA KURUM İÇİ İLK ATAMALAR NEDEN İPTAL EDİLDİ YAPILMIYOR MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI VARMI ACABA.

SIRADAKİ HABER