BAKANLIKTAN EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 81 ile Gazi Evleri açacak. Gazi Evleri'nde çatışmalarda yaralanan gazilere ve şehit yakınlarına hukuki ve psiko-sosyal destek verilecek, aile yalnız bırakılmayacak...

BAKANLIKTAN EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurum ve kuruluşların katılımı ve STK'ların desteğiyle ''Şehit Yakınları ve Gazilerle ilgili Hizmet Sunum Modeli Geliştirme Toplantıları'' yaptı. Bu toplantıların ardından gazi ve şehit yakınları ile ilgili bir dizi önemli projeler ve çalışmalar yapılması yönünde karar alındı.

Buna göre öncelikle 81 ile açılacak Gazi Evleri ile gaziler ve şehit yakınları yalnız bırakılmayacak. Gazilere ve şehit yakınlarına psiko-sosyal desteğin yanında hukuki destek de sağlanacak.

Yine bu model üzerinden, alanında uzman Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ekibinin işbirliği ile önemli hizmetler hayata geçirilecek. Gazilere ve şehit yakınlarına psiko-sosyal desteğin yanında hukuki destek sağlanacak. Gazi Evi'nde idari, ilk müdahale, toplum içinde bakım ve destek, hukuki danışmanlık birimleri yer alacak. Bu birimler, eğitim, kurs faaliyetleri ve sosyal etkinlikler ile gazileri ve şehit yakınlarına tekrar hayata bağlayacak.

Yasalarda yer alan şehit yakını ve gaziler ile ilgili kısımlar yeniden gözden geçirilecek. Bu konuda alanında uzman isimlerden yardım alınacak. Bu kapsamda gazilere ve şehit yakınlarına tanınan haklar geliştirilecek. Şu an ki mevzuat çalışmaları tüm kurum ve kuruluşlar ile STK'ların işbirliği ile yeniden düzenlenecek.



KAYNAK: HABER7.COM
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
serdar yıldırım
serdar yıldırım - 11 yıl Önce

Ben şehit polis kardeşiyim.Tsk memur iken 2010 yılında albayın vermiş olduğu olumsuz sicille işten ilşiğim kesildi.çok şükür devleti de yanımızda görmedik aile sosyal politikalar bakanlığınıda hiç kimse yardım elini uzatma dı.Gaziantep ten saygılar

SIRADAKİ HABER