BAŞBAKAN ERDOĞAN GEZİ PARKI PROTESTOCULARINA SERT ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Borsa lobisi, spekülatörler, Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse, bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız. Siz. Bunu bize IMF borçlarını öderken de yaptılar." "Ben Ankara'da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmacaksın...kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76'nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk'ün de, Kürt'ün de, Laz'ın da...hepsinin hizmetkarıdır.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GEZİ PARKI PROTESTOCULARINA SERT ÇIKTI
Ankara'da  birçok bölgede partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan sesleniyorum. Yok Kızılay’da, Sıhhiye’de, Kuğulu Park’ta yok şurada, yok burada. Artık bu eylemlere bir son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz. Temsilci seçersiniz, ben dahil kabul ederim. Bunların hiçbiri değil de başka yollara başvurursanız, aynı şekilde devam edersiniz, kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Akköprü’de kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye hitap etti. Yaşananların Gezi Parkı’ndaki ağaçlarla ilgisinin olmadığını yineleyen Erdoğan, "Bizi niye huzursuz ettiler, sorun neydi? Sorun 15 tane ağacın sökülmesi miydi? Peki Taksim Gezi Parkı’nda 15 ağaç söküldü de, ona yönelik Ankara’da, İzmir’de bu gösteriler neden oldu? Dert başkaydı. Dert, sandıkta Ak Parti’yi deviremeyenler bu yollara başvurarak ülkeyi karıştırmak istediler. Fakat bu oyun tutmaz. Onların tuzaklarını biz biliyoruz. Bu tuzakları bozacak irade burada. Gezi Parkı’na gidenlere millet diyorlar. Gitmeyenleri görmüyorlar. Araçları yaktılar. Bir polisimizi şehit ettiler. Bu topluluk, yakmaz, yıkmaz. Bu topluluk inşa eder" dedi.
 
"SABRIN DA BİR SONU VARDIR"
Eylemlerin bir an önce son bulması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buradan sesleniyorum: Yok Kızılay’da, Sıhhiye’de, Kuğulu Park’ta yok şurada yok burada. Artık bu eylemlere bir son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz. Temsilci seçersiniz, ben dahil kabul ederim. Bunların hiçbiri değil de başka yollara başvurursanız, aynı şekilde devam edersiniz, kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır. Çünkü bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan ’Arap Baharı’ diyorlar. Şimdi de ’Türk Baharı’ diyorlar. Bunlar ne gafil ya. ’Türk Baharı’ 2002’nin 3 Kasımı’nda oldu. Hem de öyle oldu ki, Dünyada Türkiye umulmayan yerlere ulaştı. Sesiz devrim dediler. Ona sezsiz devrim diyenler ’Türk Baharı’ diyor. Çünkü kıskanıyorlar. Bu oyunların hepsi bozulacak endişe etmeyin."
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından sonra gökyüzünü aydınlatan havai fişekler de dikkatlerden kaçmadı.
 
BU İKTİDAR YÜZDE 76’NIN HİZMETKARIDIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Altınpark’ta kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye hitaben konuştu. İçerde ve dışarda Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanların bulunduğu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? Bunların içerideki uzantıları var. Şimdi de görsel ve yazılı medya ile iktidarımıza saldırıyorlar. Faiz lobisi ile beraber yapıyorlar. Ulusal ve uluslararası faiz lobisi ile beraber yapıyorlar. Borsa lobisi, spekülatörler, Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse, bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız. Siz. Bunu bize IMF borçlarını öderken de yaptılar. Dediler ki ’IMF’den borç alın.’ Bunlar dedi yine. Ben dedim ki hayır almayacağız. Çünkü dedim bu kriz, bizi teğet geçecek. Dalga geçtiler. 23 buçuk milyar dolar borcumuz vardı. Artık IMF defterini kapattık. Bundan rahatsızlar. Merkez Bankası’nın kasasında 27 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi 130 milyar dolar var. Mesele Taksim’deki Gezi Parkı olayı değildir. 15 tane ağacın sökülerek bir başka yere dikilmesi olayı değildir. Bu ülkenin Başbakanı bazı lobilerin Başbakanı değildir. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Bunları dost düşman herkese anlatın."
 
"BİZ ÇEVRECİYİZ"
Parti olarak çevreci olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Biz çevreciyiz. Ama çevre sadece yeşil değildir. Çevrede tarih, kültür, hava kirliliğinden temizlemek, çöpleri kaldırmak vardır. Ben İstanbul’da belediye başkanlığı dönemimde bunları yaparken, Ankara’da da aynı şekilde Melih bey de bunları yaptı. Şimdi bize kalktılar çevrecilik dersi veriyorlar. Ben İstanbul’da Belediye Başkanı olduğum zaman, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda olan gençler o zaman onlar belki de çoğu yoktu. İstanbul’da ne olmuştu bilmezlerdi. Onlar CHP’nin çöp dağlarını bilmez. Çünkü CHP zihniyeti pisliktir. Onlar CHP döneminin hava kirliliğini bilmez. Çünkü bu zihniyet kirlidir. Çünkü bu ülkede özgürlük mücadelesi AK Parti iktidarı ile zirve yapmıştır." dedi.
 
"BU ÇAPULCULARI İHYA ETMEYİN"
Partililerin tekbir getirerek, "Dik dur eğilme. Başbakan burada çapulcular nerede" şeklinde tezahüratı üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Şimdi biri çıkmış diyor ki, ’Ne sağcıyım, ne solcu çapulcuyum çapulcu.’ Hayırlı olsun. Sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindi. Ne demek istediğimi biliyorsunuz değil mi? Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmamız gerekenler var. Ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz zaten. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Biz bugüne kadar sabrettik. Ne zaman ki faizler azalmaya başladı bu beyler rahatsız oldu. Şimdi millet olarak bunlara ders verme zamanı. Devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil birçokları var. Bana isim verdirmeyin. Onları da biliyorsunuz" diye konuştu.
 
"ARTIK BU EYLEMLERİNİZE SON VERİN"
Gezi eylemlerine destek veren sanatçıları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Sanatçılara da söylüyorum siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak. Çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Ben Ankara’da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu Valiyi alacaksın, Emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmayacaksın. Kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76’nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk’ün de, Kürt’ün de, Laz’ın da hepsinin hizmetkarıdır. Biz size deseydik ki, Hakkari’ye, Şırnak’a havaalanı yapılacak. 10 yıl önce buna inanır mıydınız? Biz hizmet üretiyoruz. Devam edeceğiz. Onlar varsın işgale devam etsinler. Burada yıkmayan yakmayan inşa eden bir topluluk var" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda, Cumartesi günü Ankara Sincan’da,pazar günü ise İstanbul’da miting yapılacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
tuna
tuna - 11 yıl Önce

Başbakana küfreden lise öğrencilerinin sırtını sıvazlayan provokatörleri halk olarak görmüyoruz.Demokratik yoldan iktidar olmuş bir iktidarı demokrasi dışı yöntemlerle yıpratma girişimlerini hak talebi olarak görmüyoruz.Çevre duyarlılığı gibi insani bir konuyu mevcut hükümeti yıpratmada araç olarak kullanmayı bir hak talebi olarak görmüyoruz.Havalimanında taşıdığı dövize ahlakdışı ifadeler yazanları tasvip etmiyor ve bu tür ahlak dışı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.Ortalığı yakıp yıkan şehir eşkıyalığını ve vandalizmi şiddetle kınıyoruz. Müteddeyin çevrecilerin taleplerine saygılıyız. AVM yapılmasına karşıyız.Ağaç kesilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz.Ancak şu da bilinen bir gerçektir. Olay çevreci duyarlılığı aşan bir boyut aldı. Gelinen noktada biz Gezi Parkı olaylarını demokratik meşruluğa yönelik bir hazımsızlık olarak görüyoruz. Sandıkta gitmeyeceği belli olan Recep Tayyip Erdoğan iktidarının yıpratılmasına yönelik ulusalcı Kemalist oligarşinin darbe provası ve yıpratma girişimi olarak değerlendiriyoruz.Takipçilerimizi demokratik yollardan iktidar olmuş meşru hükumeti yasal dairede savunmaya davet ediyoruz.Maruf BEÇENEAktüel Psikoloji Genel İçerik Editörü

MEHMET D.
MEHMET D. - 11 yıl Önce

Mehmet d.
Mehmet d. - 11 yıl Önce

Haberin başlığından gördüğüm kadaryıla bu siteninde yandaş medyacılık yaptığını görüyorum...madem veriyorsunuz tam verin insanları kışkırtmayın..eylemlere son verin yoksa..." mışmış..orada bilgi eksikliğinden gerçekten iyi niyetli olan vatandaşlarada rica ediyorudu ? iki sözü bir verinde bu halkda kime ne söylendiğini anlasın lastik gibi uzatıyorsunuz tarafınıza!

SIRADAKİ HABER