BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"Bu kadar  insanın Kazlıçeşme'ye toplanması, milletimizin olaylara karşı tepkisini net bir  şekilde yansıttı. Mitinge dağılanlar kimseye rahatsızlık vermeden dağıldı. İşte  demokrasi bu"

"Bize sürekli  Taksim'de toplanan insanların mesajını aldınız mı diye soranlar, acaba  Sincan'daki yüzbinlerin, Kazlıçeşme'deki bir milyonu aşan insanın mesajını  alabildiler mi?" dedi.

''Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında gördük ki Gezi Parkı'nın içinde olanların  yüzde 76'sı CHP'ye oy vermiş ve CHP yanlısı. Yüzde 16'sı' BDP, yüzde 1,2'si AK  Parti, yüzde 1,2'si MHP. Tablo bu."

"İçerideki  hainler, dışarıdaki işbirlikçiler, eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek,  gerçek hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu hafta Kayseri'ye  Erzurum'a, Samsun'a baksınlar" dedi.

"Faiz  lobisinin kuklası olanlar ne kadar emek taraftarıysa işte bunlar da o kadar emek  taraftarıdır. Neyse ki maske artık düştü. Kimin ne olduğunu artık milletçe  gördük. Dün asla bir araya gelemeyenlerin, yarın asla bir araya gelemeyeceklerin,  aynı mahfilden emir alarak nasıl bir araya geldiklerini hem Türkiye hem dünya  görmüştür. Ulusalcılarla bölücülerin kardeşliğini, faşistlerle sosyalistlerin  muhabbetlerini, sözüm ona dindarlarla din düşmanlarının ittifakını, bunların  nasıl aynı yerden talimat alıp, aynı hedefe saldırdıklarını artık herkes görmüş  anlamıştır" dedi.

 "Bu oyun  artık bozulmuştur. Bu oyunu önce millet ardından milletin hükümeti, milletin  partisi olan AK Parti bozmuştur" dedi.

"Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan, şiddeti bir araç olarak benimseyen hiç kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir. Bütün bu olayların ilk tespitlere göre devlete maliyeti, şu an itibariyle 100 trilyonu aşmış vaziyette" dedi.

"10 yıl önce acaba şu söylenenler, şu yapılanlar, şu atılan adımlar yapılabilir miydi bu ülkede? Bunların kadir kıymet diye bir şeyi yok. Bütün bunları gerçekleştiren bir iktidara karşı, şu atılan adımların hepsi ortada. Onlar ne yaparsa yapsın, biz özgürlüğü kazanmanın bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödeyerek özgürlük mücadelesini kazanacağız" dedi.

"Polisimiz, kanunun kendisine verdiği yetki dairesinde, bundan böyle hiçbir hukuksuzluğa göz yummayacak, gerekeni yapmaya devam edecektir. Polisimizi daha da güçlendireceğiz. Her yönüyle daha da güçlendireceğiz. Ki bütün bu olaylar karşısında çok daha müdahale gücünü artıracağız" dedi.

"Meclis'te muhalefeti başaramayan, sokaktaki vandalların arkasına sığınmış, polisle göstericiler arasında durmayı muhalefet yapmak sanmışlardır" dedi.

"Elbette bu olayları inceliyor, inceleyeceğiz, araştıracağız. Arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin lojistik destek sağladığını, kimlerin provokasyon yapıp şiddet uyguladığını tek tek hukuk dairesinde belirleyeceğiz. Ancak bu olayları da tüm boyutlarıyla analiz etmeye, tüm katmanlarını ortaya çıkarıp sorunları da çözmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "polis emirlere itaat etmesin" diye çağrı yaptığını belirterek, "Şu hale bakın. CHP Genel Başkanı gibi davranamıyor. Terör örgütünün militanı gibi davranmayı çok iyi başarıyor. O polis emre itaat etmeyecek de ne olacak? O vandallar gelip seni başbakan mı yapacak? Bu kadar mı mı çaresizsin, sandıktan umudunu bu kadar mı kestin?" dedi.

"CHP'nin Genel Başkanı ve arkadaşları nezdinde, inanın Reyhanlı'ya yapılan saldırı da demokratik bir eylemdir. Bunlar bugün vandalları, barbarları, yağmacıları nasıl demokratik eylemci olarak görüyorsa, inanın Reyhanlı saldırısını yapanları da demokratik eylemci olarak görüyorlar" dedi.

"Mezhebi ne olursa olsun, bazı bu konuda tahrikler yapanlar var. Ben bütün mezhebi farklılıklarda, mezhep mensubu kardeşlerime de seslenmek istiyorum; lütfen bu oyuna gelmeyin, lütfen bu konuda hassas olun. Milli birliğimizi dinamitlemeye yönelik bir adımdır. Bu hassasiyeti, bu ülkedeki huzur için hepsinden istiyorum. Hiç kimse, bir başkasının yaşam tarzına karışmıyor, karışamaz" dedi.

"76 milyonun sahipleneceği, çok boyutlu ve insan odaklı hazırladıkları 10. Kalkınma Planı'nı Meclis'e sunduklarını hatırlatarak, "10. Kalkınma Planı döneminde Türkiye'nin yıllık ortalama yüzde 5,5 oranında büyümesini hedefliyoruz. Yani bu büyüme oranıyla 2018 yılı sonunda inşallah milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşmış olacaktır. Kişi başına milli gelirimizi ise 5 yılın sonunda 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER