BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ROTASI BELLİ OLDU. ROTAYI ATATÜRK'ÜN İZİNDEN ÇİZDİ

Başbakan Erdoğan, 5 Temmuz Cumartesi günü Samsun'da, 6 Temmuz Pazar günü de Erzurum'da yapımı tamamlanan bazı hizmet, eser ve yatırımların toplu açılışlarını gerçekleştirecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ROTASI BELLİ OLDU. ROTAYI ATATÜRK'ÜN İZİNDEN ÇİZDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ak Parti'nin kendisini resmen Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesinin ardından, yurt gezilerine hafta sonu başlayacak. Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre  Erdoğan'ın ziyaret programı önemli bir ayrıntı içeriyor; Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra ilk ziyaretini Samsun'a yapacak. Ardından da pazar günü Erzurum'a gidecek.
 
ÖZEL OLARAK MI SEÇİLDİ?
Erdoğan'ın aday olduktan sonra ilk ziyaretini Samsun'a, ikincisini ise Erzurum'a yapması, akıllara "ziyaret programı özellikle mi böyle yapıldı" sorusunu getirdi.
Mustafa Kemal Atatürk de, Kurtuluş Savaşı'na 1919 yılında Samsun'a çıkarak başlamış, ardından Erzurum'a geçmişti.
 
KÜRSÜYE "İSTİKLAL MÜCADELESİ LİDERİ" ANONSUYLA ÇIKTI
Erdoğan bugün de resmen AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildikten sonra, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken, "İstiklal Mücadelesinin Lideri" sözleriyle anons edilmişti. Başbakan Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında  25 Aralık 2013'te partisinin il başkanları toplantısında yaptığı ilk açıklamada  paralel yapıyla mücadele hakkında "bu bir istiklal mücadelesidir" demişti.
Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı mitingi ve konuşmalarda da, yaşananları sık sık "İstiklal mücadelesi" olarak nitelendirmişti.
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın, Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimine göre 11 Temmuz Cuma günü başlayacak propaganda döneminden 1 gün önce, 10 Temmuz Perşembe günü de İstanbul'da seçim kampanyasının startını vermesi ön görülüyor.
İstanbul'daki toplantıda Erdoğan'ın seçim kampanyasına ilişkin slogan, şarkı gibi argümanlar ile "Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi"nin açıklanması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER